Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, η δικηγορική εταιρεία Ηλίας Νεοκλέους & Σία ΔΕΠΕ, παρουσίασε στο ξενοδοχείο Parklane στη Λεμεσό, το νομικό της σύγγραμμα “Ex Tempore”, το οποίο έκδωσε πρόσφατα, σε μια νέα συγγραφική της προσπάθεια.

Η παρουσίαση του συγγράμματος έγινε από τον Δρα Ιωάννη Δεληκωστόπουλο, Δικηγόρο στον Άρειο Πάγο και Αναπληρωτή Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Για το σύγγραμμα μίλησαν, επίσης, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Σαββίδης, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κα Στέφη Δράκου, καθώς και ο Δικηγόρος κ. Χρίστος Μελίδης, εκπροσωπώντας τη δικηγορική εταιρεία Ηλίας Νεοκλέους & Σία ΔΕΠΕ.

Στην τελετή παρέστησαν, πέραν των προαναφερθέντων, ο Υπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Χ”Παντέλας, βουλευτές, πρώην βουλευτές, Πρόεδροι δικαστηρίων και δικαστές, δήμαρχοι, δικηγόροι, στενοί συνεργάτες της εταιρείας και άτομα από τον ευρύτερο νομικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Ο Δρ. Δεληκωστόπουλος, στην ομιλία του, έκανε εκτενή αναφορά στο περιεχόμενο του συγγράμματος Ex-Tempore και τόνισε, με ένα ιδιαίτερο τρόπο, το εύχρηστο του εν λόγω νομικού συγγράμματος. Χαρακτηριστικά είπε «δεν υπάρχει μεγάλη ιδέα ή σημαντική εξέλιξη που να μην γεννήθηκε στον κόσμο των ιδεών … Γι’ αυτό και μια μεγάλη δικηγορική εταιρία αφιέρωσε χρόνο για πνευματικό έργο, για έργο προσφοράς και δη ανιδιοτελώς».

Στο ίδιο πνεύμα, ο Γενικός Εισαγγελέας και η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ανέφεραν στις ομιλίες τους, μεταξύ άλλων, ότι το νομικό σύγγραμμα Ex-Tempore αποτελεί ένα εύχρηστο και καθόλα χρήσιμο εγχειρίδιο, το οποίο προσφέρει στον αναγνώστη εύκολη και άμεση πρόσβαση σε σωρεία νομοθετικών κειμένων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον αποβιώσαντα κ. Ανδρέα Νεοκλέους, διακεκριμένο δικηγόρο, ο οποίος ήταν ο οραματιστής και ο αρχιτέκτονας αυτού του έργου, τόσο από το Δρα. Δεληκωστόπουλο, όσο και από τον κ. Χρίστο Μελίδη, ως επίσης και από τον Γενικό Εισαγγελέα, κ. Γιώργο Σαββίδη.

Το Ex Tempore, περιλαμβάνει τα κυριότερα νομοθετήματα όλων των κλάδων του Κυπριακού Δικαίου με κατ’ άρθρο νομολογία. Μέσω της έκδοσης αυτής, επιχειρείται η συμβολή στην ανάπτυξη του συγγραφικού έργου στον τόπο μας, στον τομέα της Νομικής Επιστήμης, καθώς και στη γνώση του ισχύοντος δικαίου.

Η ονομασία του εγχειριδίου, υποδεικνύει ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά που η ίδια φέρει, δηλαδή, την άμεση πρόσβαση στις νομοθετικές ρυθμίσεις και, παράλληλα, την ευχερή καθοδήγηση του αναγνώστη ως προς την κύρια νομολογία που σχετίζεται με κάθε άρθρο.

Παρά το γεγονός ότι η δικηγορική εταιρεία Ηλίας Νεοκλέους & Σία ΔΕΠΕ, επενδύει στην τεχνολογία και στην προώθηση ψηφιακών λύσεων, δεν παραγνωρίζει την αξία και την χρησιμότητα των νομικών εγχειριδίων, τα οποία πάντα θα έχουν θέση στις νομικές βιβλιοθήκες και τα οποία αποτελούν – και θα συνεχίσουν να αποτελούν – βασικό σημείο αναφοράς για τη νομική σκέψη και εργασία και ιδιαίτερα για τη μάχιμη δικηγορία.

Το Ex Tempore θα αποτελέσει ένα εύχρηστο εργαλείο το οποίο θα συνδράμει στο έργο των λειτουργών της δικαιοσύνης, ενώ, παράλληλα, απευθύνεται και στους φοιτητές νομικής, στα όργανα της διοίκησης, σε διάφορους επαγγελματίες, καθώς και σε κάθε πολίτη που επιθυμεί να ενημερώνεται  για το περιεχόμενο των νομοθετικών κειμένων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία Ηλίας Νεοκλέους & Σία ΔΕΠΕ, στο τηλέφωνο 25110110 ή μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected]

Η πώληση του Ex Tempore θα γίνεται από την εταιρεία Bolton Consultancy Ltd ως επίσης και από επιλεγμένα βιβλιοπωλεία στην Κύπρο.