Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πέμπτη κατά συνέχεια ετήσια βράβευση νεανικής επιχειρηματικότητας “Γε’ νέο Επιχειρείν” που διοργανώνει το Κυπριακό, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) και το περιοδικό «Θεσσαλονίκης Δρώμενα» και στηρίζει η Ελληνική Τράπεζα και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, την Τρίτη 11/10/2022.

Προσφωνώντας την εκδήλωση ο Βουλευτής κ. Δημήτρης Δημητρίου εκ μέρους της Προέδρου της Βουλής κ. Αννίτας Δημητρίου, εξήρε το ζωτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι νέοι επιχειρηματίες, που αποτελούν το μέλλον και τον μοχλό μετάβασης προς την ανάπτυξη και τη δημιουργία συνθηκών, που θα δημιουργήσουν νέες προοπτικές για την οικονομία και την πρόοδο της χώρας μας.

Στον χαιρετισμό του Προέδρου του ΚΕΒΕ τονίστηκε ότι το ΚΕΒΕ αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο της νεανικής επιχειρηματικότητας, στηρίζει και ενθαρρύνει τους νέους με την ανάληψη ποικιλόμορφων πρωτοβουλιών στην προσπάθεια τους να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των επιχειρήσεων και στο πλαίσιο αυτό, ανέλαβε την προώθηση του θεσμού βράβευσης νέων επιχειρηματιών κάτω των 40 ετών, με την απονομή των βραβείων νέων επιχειρηματιών «Γε’ νέο Επιχειρείν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έτσι θα ισορροπήσεις κοινωνική ζωή με δουλειά

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια της Ελλάδας κ. Κώστας Φραγκογιάννης, αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες καθώς και στον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι νέοι επιχειρηματίες στον τομέα των επιχειρήσεων.

Ο κ. Φραγκογιάννης στην ομιλία του έκανε ειδική αναφορά στα συναισθήματα των νέων, τα ήθη και τα πάθη τους, τη μεγαλοψυχία και την ταπεινότητα καθώς και την αισιοδοξία ως βασικό χαρακτηριστικό των νέων, παραπέμποντας στον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο Αριστοτέλη.

Τέλος ο κ. Παναγιώτης Καγιάς, εμπνευστής του θεσμού, χαιρετίζοντας την εκδήλωση εκ μέρους του Περιοδικού «Θεσσαλονίκης Δρώμενα» ανέφερε ότι μέσα από το συγκεκριμένο θεσμό έχει βραβευτεί τα τελευταία χρόνια ένας μεγάλος αριθμός νέων επιχειρηματιών στην Ελλάδα και Κύπρο.

Το βραβείο “Γε’ νέο Επιχειρείν” έλαβε το όνομα του από την ομώνυμη στήλη του περιοδικού «Θεσσαλονίκης Δρώμενα» και έχει καταστεί ένας νέος θεσμός που θα ενθαρρύνει και επιβραβεύει τη νεανική επιχειρηματικότητα της χώρας μας.

Στόχος, είναι η δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου Ελλήνων και Κυπρίων νέων επιχειρηματιών, οι οποίοι συγκαταλέγονται μεταξύ των ηγετών στον χώρο τους, λειτουργώντας ως πρότυπα για χιλιάδες άλλους νέους. Ταυτόχρονα, ο θεσμός αποκτά και διεθνή ακτινοβολία με την επέκτασή του στο εξωτερικό και σε χώρες όπου ανθεί η Ελληνική διασπορά.

Οι φετινοί βραβευθέντες για τα βραβεία “Γε’ νέο Επιχειρείν 2022 είναι:

Εμπορικές Επιχειρήσεις

Γιώργος Θεοδότου

Βιομηχανικές Επιχειρήσεις

Αλέξης Πετρίδης

Φρίξος Λάρκος

Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις

 Θεόδωρος Μίτσιγκας

Αλέξης Πάντζιαρος

Μαρία Τερζή

Άρτεμις Κοντού

Λίζα Χαραλάμπους

Νικόλας Κυριακίδης

Γε’ Νέο Επιχειρείν

Μιχάλης Χαραλάμπους