Συνολικά 548 διαγνωστικές εξετάσεις για κορωνοϊό διενεργήθηκαν το τελευταίο διήμερο σε επαγγελματίες υγείας και προσωπικό των δημοσίων νοσηλευτηρίων στο πλαίσιο μέτρων για αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας στην Κύπρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), Πάμπος Χαριλάου, ο οποίος σημείωσε ότι σήμερα ξεκινούν οι δειγματοληψίες και στα νοσοκομεία Πάφου και Αμμοχώστου.

Σημειώνεται ότι ο ΟΚΥπΥ ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων κορωνοϊού, η οποία αφορά 6.500 χιλιάδες επαγγελματίες υγείας, αλλά και προσωπικό των δημόσιων νοσηλευτηρίων, στο πλαίσιο των 20.000 ελέγχων, που πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε εργαζόμενους.

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Χθες λήφθηκαν συνολικά 272 δείγματα

Όπως ανέφερε ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Χαριλάου, χθες λήφθηκαν συνολικά  272 δείγματα, εκ των οποίων τα 120 αφορούσαν το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, τα 78 το Μακάρειο Νοσοκομείο και τα 74 το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Εξάλλου, πρόσθεσε ότι σήμερα αρχίζουν οι δειγματοληψίες και στα νοσοκομεία Πάφου και Αμμοχώστου, συμπληρώνοντας ότι από σήμερα οι δειγματοληψίες θα γίνονται παράλληλα σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χαριλάου είπε ότι παρόλο που στα νοσηλευτήρια Πάφου και Αμμοχώστου, λόγω των κρουσμάτων που είχαν σε προσωπικό, έχουν γίνει  εξετάσεις το προηγούμενο διάστημα, εντούτοις, πρόσθεσε πως «οι εξετάσεις και σε αυτά τα νοσηλευτήρια θα επαναληφθούν».

Την Κυριακή 276 διαγνωστικές εξετάσεις

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Κυριακή έγιναν συνολικά 276 διαγνωστικές εξετάσεις για κορωνοϊό σε επαγγελματίες υγείας και προσωπικό των δημόσιων νοσηλευτηρίων και πιο συγκεκριμένα 249 δείγματα λήφθηκαν από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και 27 από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.
 
Οι δειγματοληψίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 10 μέρες.

 
Πηγή: Philenews / ΚΥΠΕ