Μια διαφορετική πτυχή της υπόθεσης που εκτυλίχθηκε την Τετάρτη στην Πάφο, με την μητέρα που παρέμενε στο σπίτι της με τα δίδυμα παιδιά της διαμαρτυρόμενη για την απόφαση απώλειας της επιμέλειας τους, έρχεται στο φως από την πλευρά της μητέρας. Ο δικηγόρος της 55χρονης, καθώς επίσης άτομα του κοινωνικού της περίγυρου, απορρίπτουν ευθέως τις ιατρικές και κρατικές διαδικασίες που οδήγησαν στην απόφαση εκχώρησης της επιμέλειας των παιδιών στο Γραφείο Ευημερίας, κάνοντας λόγο για μια γυναίκα που κανένα ψυχιατρικό πρόβλημα αντιμετωπίζει, αλλά που αντιθέτως δίνει τον αγώνα καθημερινά για να εξασφαλίσει τα προς το ζην.

H 55χρονη, μετά την παράδοση των παιδιών της στην κοινωνική λειτουργό, μεταφέρθηκε από την Αστυνομία σε ιατρό για να υποβληθεί στις αναγκαίες ψυχιατρικές εξετάσεις βάσει του εντάλματος που είχε εκδοθεί από δικαστήριο. Πληροφορίες μας από αρμόδια πηγή αναφέρουν ότι και η εξέταση αυτή δεν κατέδειξε κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα, αφού πιστοποιήθηκε ότι είχε σώας τας φρένας, η Αστυνομία να προχωρήσει σήμερα στην καταγγελία της για τη χθεσινή παρακοή του διατάγματος και την άρνηση της αρχικά να αφήσει τα παιδιά να επιστρέψουν στην Παιδική Στέγη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έληξε το επεισόδιο με την μητέρα και τα δυο παιδιά στην Πάφο

Ο νομικός εκπρόσωπος της 55χρονης υποστηρίζει ότι η γυναίκα βρέθηκε από το πουθενά αναγκασμένη να υποβληθεί σε συνεχείς ψυχιατρικές εξετάσεις, πράγμα που δεν αρνήθηκε να πράξει, με τα αποτελέσματα να δείχνουν όπως υποστηρίζει ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα αυτής της μορφής.

Αρχικά σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η 55χρονη υποβλήθηκε με δική του προτροπή σε εξέταση σε ιδιώτη ψυχίατρο, η οποία καταδείκνυε σύμφωνα με τον δικηγόρο ότι δεν υπήρχε κανένα ψυχολογικόπρόβλημα. Την εξέταση επανέλαβε η γυναίκα σε κρατικό ψυχίατρο στο Νοσοκομείο Λεμεσού, υποστήριξε ο εκπρόσωπος της, από την οποία επίσης δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα που καθιστούσε αναγκαία την ανάληψη της επιμέλειας των παιδιών της από άλλο πρόσωπο ή φορέα.

Ο δικηγόρος της μητέρας των δύο οκτάχρονων παιδιών, εκφράζει άγνοια για τις συνθήκες και τα δεδομένα που οδήγησαν τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να θέσουν θέμα ψυχιατρικής υγείας της γυναίκας και τελικά να της πάρουν την επιμέλεια των παιδιών της. Αστυνομική πηγή που ερωτήθηκε χθες από τον «Φ» για το πώς, αν ισχύουν όσα υποστηρίζει η πλευρά της μητέρας, ξεκίνησε η υπόθεση αυτή, εξέφρασε επίσης άγνοια. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι το σχετικό αίτημα για ανάληψη της επιμέλειας των παιδιών από το Γραφείο Ευημερίας έγινε από το τμήμα αυτό και όχι από την Αστυνομία, λέγοντας παράλληλα ότι η Αστυνομία δεν γνωρίζει πού εδράζεται η θέση αυτή των κοινωνικών υπηρεσιών.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, που έγινε πριν αρχίσει να κοπάζει το σοκ της κυπριακής κοινωνίας από την δολοφονία της 31χρονης μάνας επτά παιδιών στην Πάφο, άνθρωποι που γνωρίζουν τη γυναίκα κάνουν λόγο για μια καλή μάνα, που το μόνο της «λάθος» είναι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και που την αναγκάζουν να είναι καθημερινά στη βιοπάλη για το ψωμί της οικογένειας και όχι στο σπίτι με τα παιδιά.

Επισημαίνουν δε, ότι είναι ενδεικτικό της αγάπης και εμπιστοσύνης που απολαμβάνει η ίδια από τα παιδιά της το γεγονός ότι όταν η 55χρονη παρέδωσε τελικά τα παιδιά στους αστυνομικούς και τους κοινωνικούς λειτουργούς και η ίδια μεταφέρθηκε για εκτέλεση διατάγματος που εκκρεμούσε για ιατρική εξέταση της, το βράδυ της Τετάρτης, τα δίδυμα παιδιά δέχθηκαν με διαμαρτυρίες την εξέλιξη αυτή, εκφράζοντας την επιθυμία τους να μείνουν με τη μητέρα.