Επιμέλεια Ευαγόρας Προκοπίου

Τα μισά από τα εστιατόρια που διακρίθηκαν είναι από την Ιαπωνία

Τα γεύματα σε ένα εστιατόριο με αστέρι Michelin σχεδόν πάντα στοιχίζουν ακριβά, γιατί κάθε πιάτο υπόσχεται μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Ο οδηγός Michelin, το «η Βίβλος» της παγκόσμιας γαστρονομίας, αποκαλύπτει κάθε χρόνο τα κορυφαία εστιατόρια του κόσμου. Κάποια εξ αυτών είναι οικονομικά προσιτά, ενώ αλλά σε πολλούς φαντάζουν απλησίαστα, καθώς για ένα γεύμα οι τιμές μπορούν εύκολα να ξεπερνούν τα 300 δολάρια. Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ CHEF’S PENCIL αποφάσισε να εντόπιση τα πιο ακριβά εστιατόρια με αστέρι Michelin, ερευνώντας το μενού γευσιγνωσίας σε

ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ TOP 10

Τα 10 πιο ακριβά εστιατόρια που αποτιμούνται σε τιμή ανά άτομο και που συνήθως δεν περιλαμβάνει ποτά και χρεώσεις υπηρεσιών, που είτε έχουν λάβει αστέρι Μισελέν, είτε διευθύνει σεφ που έχει λάβει αστέρι.

Sublimotion, Ibiza, Spain — $1,740

 Ultraviolet by Paul Pairet, Shanghai, China — $1,422

 

 Kitcho Arashiyama Honten, Kyoto, Japan — $910

 

Azabu Kadowaki, Tokyo, Japan — $825

Masa, New York City, United States — $800

Joel Robuchon, Tokyo, Japan — $637 (Ισοβαθμούν)

Kikunoi Honten, Kyoto, Japan — $637 (Ισοβαθμούν)

Gion Maruyama, Kyoto, Japan — $637 (Ισοβαθμούν)

Guy Savoy, Paris, France — $615

Piazza Duomo, Alba, Italy — $580

Η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα που εμφανίζεται περισσότερες από μία φορές σε αυτή τη λίστα και τα εστιατόριά της κυριαρχούν στη λίστα. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο Joel Robuchon με έδρα το Τόκιο, που βρίσκεται στο Νο. 6 (ισοφαρίζοντας με άλλους δυο της λίστας), σερβίρει γαλλική κουζίνα. Το μόνο εστιατόριο των Ηνωμένων Πολιτειών που μπήκε στο top 10, το Masa, είναι επίσης ένα ιαπωνικό εστιατόριο.

Η Ιαπωνία φιλοξενεί τον υψηλότερο αριθμό εστιατορίων Michelin κατά κεφαλήν στον κόσμο, με το Τόκιο να έχει περισσότερα εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin από οποιαδήποτε άλλη πόλη, σύμφωνα με το Chef’s Pencil.

Από το περιοδικό Insider Δεκεμβρίου