• Σημαντική επένδυση στην Κύπρο, από την Grant Thornton Ηνωμένου Βασιλείου και την Grant Thornton Ιρλανδίας

Το 2023 είναι μια σημαντική χρονιά για την εταιρεία έχοντας στο επίκεντρο την στρατηγική συνεργασία της με δύο από τους μεγαλύτερους οργανισμούς μέλη του δικτύου της Grant Thornton. Κάτι το οποίο προνοεί μια σημαντική επένδυση στην Κύπρο, από την Grant Thornton Ηνωμένου Βασιλείου και την Grant Thornton Ιρλανδίας, και αναμένεται να αναμορφώσει την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Κύπρο αλλά και την καθιέρωση της χώρας ως περιφερειακό κόμβο.

Πρόκειται για ένα ορόσημο στην ιστορία της Grant Thornton Κύπρου αφού ενδυναμώνει τη δέσμευση της για έμφαση στην ποιότητα και στην υπεροχή. Επίσης αυτή η συνεργασία θα φέρει και καλύτερες ευκαιρίες για τους ανθρώπους της, αφού θα έχουν ακόμα πιο έντονη και στενή συνεργασία με τις αντίστοιχες ομάδες στο εξωτερικό και κατά επέκταση περισσότερη εμπλοκή και τριβή σε διεθνές έργα.

«Δεν προσθέτουμε απλώς στις δυνατότητές μας. Αλλάζουμε τον τρόπο που δραστηριοποιούμαστε, με πόρους, εμπειρία και τεχνογνωσία των τριών εταιρειών σε συνδυασμό», δηλώνει στο Forbes ο Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton Κύπρου, Σταύρος Ιωάννου. Και συμπληρώνει: «Η νέα μας προσέγγιση θα καθοδηγείται από ομάδα που θα εδρεύει στην Κύπρο και θα επικεντρώνονται στη συνεργασία, στην καινοτομία και στην αριστεία; μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι έχουμε ανθρώπους που έρχονται σύντομα στην Κύπρο με απόσπαση τόσο από την Ιρλανδία όσο και από το Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως πάντοτε, ο σκοπός μας είναι να κατανοούμε τις ανάγκες των πελατών, να παρέχουμε εξατομικευμένες λύσεις και να τους βοηθήσουμε να επιτύχουν τους στόχους τους».

Παγκόσμια εμβέλεια

Σε παγκόσμιο επίπεδο η Grant Thornton, αντιστοιχεί με έναν από τους μεγαλύτερους οίκους ανεξάρτητων εταιρειών παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Το όνομα μας το εμπιστεύονται οι αγορές κεφαλαίων, οι ρυθμιστικές αρχές και οι διεθνείς εποπτικές αρχές. Η ισχυρή παγκόσμια παρουσία του δικτύου της Grant Thornton με πάνω από 68.000 ανθρώπους σε 147 χώρες, σε συνδυασμό με τη βαθιά κατανόηση τόσο της τοπικής αγοράς, όσο και των δυναμικών οικονομιών σε όλο τον κόσμο, μας αναδεικνύει ως τον ιδανικό συνεργάτη υποστήριξης όλων των στρατηγικών σχεδίων των πελατών μας.

Η Grant Thornton Κύπρου είναι ένας από τους μεγαλύτερους συμβουλευτικούς οίκους του νησιού, προσφέροντας ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών, με πάνω από 170 ανθρώπους, σε Λευκωσία και Λεμεσό. Η κουλτούρα μας αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και οι άνθρωποί μας είναι η κινητήρια δύναμη μας. Οι ομάδες μας στελεχώνονται από επαγγελματίες οι οποίοι κατέχουν εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία. Κάποιες από τις υπηρεσίες μας αφορούν αποκεντρωμένες τεχνολογίες (blockchain), κυβερνοασφάλεια, υπηρεσίες αναδιάρθρωσης και αφερεγγυότητας, υπηρεσίες ποσοτικού κινδύνου, καθώς και βιώσιμης ανάπτυξης.

Φορολογική μεταρρύθμιση

Είκοσι χρόνια μετά την προηγούμενη φορολογική μεταρρύθμιση είναι αναγκαίο το κράτος να προχωρήσει με ολιστική προσέγγιση επανεξέτασης της κατάστασης με σκοπό τη θέσπιση μεταρρύθμισης που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επιχειρήσεων αλλά ταυτόχρονα και των φορολογουμένων. Τόσο οι ραγδαίες παγκόσμιες εξελίξεις όσο και η τεχνολογία, επηρεάζουν άμεσα τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούνται οι επιχειρηματίες. Για να προσεγγίσουμε επενδύσεις και να παρέχουμε την αναγκαία σταθερότητα ως κράτος, θα πρέπει να έχουμε ξεκάθαρες νομοθεσίες που οι φορολογικές γνωματεύσεις να είναι αναγκαία εξαίρεση μόνο για σύνθετα και πολύπλοκα ζητήματα. Η απλοποίηση των νομοθεσιών είναι το πρώτιστο ζητούμενο, και γιατί όχι ακόμα και η ακύρωση κάποιων νόμοθεσιών που ειχαν υιοθετηθεί κάτω απο αλλες συνθήκες (πχ νόμος χαρτοσήμων). Εάν απλοποιηθεί το πλαίσιο θα γίνει φιλικό προς τους επιχειρηματίες και αυτόματα θα δοθεί το μήνυμα για σταθερότητα που είναι το πλέον σημαντικό θέμα για τους ξένους επενδυτές.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Κεντρικά γραφεία, Αγίου Νικολάου 41-49, Κτήριο Νιμέλη, Μπλοκ Γ, 2408, Έγκωμη, Λευκωσία

Τ +357 22600000, www.grantthornton.com.cy