H  KPMG δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 1948, παρέχοντας πλήρες φάσµα ελεγκτικών, φορολογικών και συµβουλευτικών υπηρεσιών σε κυπριακές και πολυεθνικές εταιρείες. Σήµερα διαθέτει 45 Διοικητικούς Συµβούλους, ενώ απασχολεί περισσότερους από 850 επαγγελµατίες σε 6 γραφεία σε όλο το νησί (Λευκωσία, Λεµεσό, Λάρνακα, Πάφο, Παραλίµνι, Πόλη Χρυσοχούς). Αποτελεί µέλος του οργανισµού KPMG International Limited, ενός παγκόσµιου δικτύου ανεξάρτητων εταιρειών παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συµβουλευτικών υπηρεσιών. Η KPMG δραστηριοποιείται σε 143 χώρες και περιοχές, εργοδοτώντας περίπου 273,000 επαγγελµατίες σε εταιρείες-µέλη παγκοσµίως. Οι πελάτες επιλέγουν την KPMG για την παροχή υψηλής ποιότητας επαγγελµατικών υπηρεσιών, που βασίζεται στην πολύχρονη πείρα, την εξειδίκευση και τη βαθιά γνώση της τοπικής αγοράς.

Οι εταιρικές αξίες οι οποίες µας διέπουν είναι η ακεραιότητα, η αριστεία, το θάρρος, το µαζί και για το καλύτερο (integrity, excellence, courage, together, for better). Με αυτές τις αξίες να µας καθοδηγούν, δρούµε σε ένα πλαίσιο ευθύνης για την κοινωνία, τον πλανήτη και τις µελλοντικές γενιές.

Δρώντας πάντα ανθρωποκεντρικά, επενδύουµε διαχρονικά στο ανθρώπινο δυναµικό µας και τη συνεχιζόµενη κατάρτισή του. Από την πρώτη µέρα ίδρυσης της εταιρείας µας, η αφοσίωση στη διαρκή εκπαίδευση των ανθρώπων µας αποτελεί µία από τις βασικές µας προτεραιότητες που προωθούµε µε συνέπεια και αποφασιστικότητα. Μέσα από την εφαρµογή ενός ενδελεχούς και συγκροτηµένου εκπαιδευτικού προγράµµατος, φροντίζουµε οι άνθρωποί µας να αναπτύσσουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους σε συνεχή βάση. Σύµφωνα µε τις ανάγκες του καθενός, καταρτίζεται ένα πρόγραµµα εκπαίδευσης για τον εµπλουτισµό των γνώσεων του, είτε αυτό αφορά τεχνικές γνώσεις, είτε µαλακές δεξιότητες (soft skills). Με το βλέµµα στο µέλλον, επενδύουµε στην τεχνολογία και στην εφαρµογή καινοτόµων ιδεών, µε στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας και τη δηµιουργία ενός σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος στο οποίο οι άνθρωποί µας αναπτύσσουν και εφαρµόζουν τις γνώσεις τους σε καθηµερινή βάση.

Cropped shot of a mature businesswoman writing notes on a glass wall in a modern office

Τι προσφέρουµε στους ανθρώπους µας

Με την πάροδο των χρόνων, έχουµε εντάξει πρακτικές που συµβάλλουν θετικά στην επίτευξη µιας υγιούς ισορροπίας µεταξύ επαγγελµατικής και ιδιωτικής ζωής. Αξίζει να σηµειώσουµε ότι η «BeWell@KPMG» στρατηγική µας, η οποία υιοθετήθηκε από το 2019, βασίζεται στους τρεις θεµελιώδεις πυλώνες υγείας: Φυσική – Ψυχική – Κοινωνική. Κάτω από την οµπρέλα του «BeWell@KPMG» και σε συνεργασία µε έµπειρους και καταξιωµένους εκπαιδευτές, παρέχονται, ολόχρονα, ποικίλα σεµινάρια προς τους ανθρώπους µας για τη φροντίδα της ψυχικής τους υγείας (για παράδειγµα mindfulness σεµινάρια, burnout syndrome, κ.λπ). Η παρακολούθηση τέτοιων σεµιναρίων κατέστη υποχρεωτική για άτοµα σε υψηλές βαθµίδες στην εταιρεία µας.

Επίσης, παρέχουµε την επιλογή εφαρµογής µειωµένου ωραρίου για τους εργαζόµενους γονείς, καθώς επίσης και ένα ευέλικτο ωράριο εργασίας για όλους. Επιπρόσθετα, από την 1η Ιουνίου 2023 εφαρµόζεται το «Flex Lunch Break», το οποίο επέκτεινε τη διάρκεια του µεσηµεριανού διαλείµµατος από µία ώρα έως µία ώρα και µισή. Απώτερος στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η δυνατότητα προσαρµογής του διαλείµµατος σύµφωνα µε τις επαγγελµατικές ή προσωπικές υποχρεώσεις του καθενός. Παράλληλα, καθιερώσαµε µε επιτυχία την πολιτική της υβριδικής εργασίας, στοχεύοντας να συµβάλουµε στην εξισορρόπηση επαγγελµατικής και προσωπικής ζωής ακόµη περισσότερο.

Οι άνθρωποί µας, όπως σηµειώθηκε και πιο πάνω, αποτελούν τον πυρήνα του οργανισµού µας. Δεσµευόµενοι να είµαστε πάντα κοντά τους και µε επίκεντρο τις ανάγκες τους, προχωρήσαµε στην ένταξη ενός έµπειρου εργασιακού ψυχολόγου στο ανθρώπινο δυναµικό της εταιρείας µας και εξασφαλίσαµε, παράλληλα, υπηρεσίες από γιατρό εργασίας. Με γνώµονα το γεγονός ότι η διατροφή µας αναδεικνύεται ως ένας κρίσιµος παράγοντας που επηρεάζει τη συνολική µας ευηµερία και ευεξία, εισαγάγαµε από τον Φεβρουάριο του 2024 για τον κόσµο µας την καµπάνια «NutriMe». Συγκεκριµένα, η καµπάνια περιλαµβάνει µια πληθώρα σεµιναρίων και συµβουλευτικών υπηρεσιών, µε την καθοδήγηση ενός εγγεγραµµένου κλινικού διατροφολόγου, µε σκοπό την ενηµέρωση των ανθρώπων µας για την υγιεινή διατροφή. Παράλληλα, στα γραφεία µας στη Λευκωσία έχουµε δηµιουργήσει το KPMG Gym, ενώ στις άλλες πόλεις συνεργαζόµαστε µε γυµναστήρια στα οποία η εταιρεία καλύπτει το κόστος εκγύµνανσης για τους ανθρώπους της. Έχοντας ως ύψιστη προτεραιότητα µας και τους εργαζόµενους γονείς στην εταιρεία µας, δηµιουργήσαµε το «Parenting Academy», προσφέροντας µια πληθώρα σεµιναρίων.

Επιπρόσθετα, ως µέρος της «BeWell@KPMG» στρατηγικής µας, όπου κάθε χρόνο εµπλουτίζεται µε περισσότερα προγράµµατα, εντάξαµε το Flex Friday για τους καλοκαιρινούς µήνες Ιούλιο και Αύγουστο, παράλληλα µε µειωµένο εβδοµαδιαίο ωράριο εργασίας (36 ώρες). Επίσης, ως ένδειξη εκτίµησης προς τους ανθρώπους µας για την αφοσίωση τους, παρέχουµε ηµέρες ευηµερίας (Wellbeing Days-Off), κυρίως όταν οι επίσηµες αργίες συµπίπτουν µε τα Σαββατοκύριακα.

Outdoor shot of young woman using mobile phone outdoors in the city. Female business professional using smart phone in the city.

Αναγνώριση

Έχουµε αξιολογηθεί από πολλούς ανεξάρτητους φορείς οι οποίοι αναγνωρίζουν τη δέσµευσή µας για αριστεία και τις καλές µας πρακτικές. Αναγνωρίζοντας ότι το πολυτιµότερο στοιχείο µας είναι οι άνθρωποί µας, οι διάφορες πιστοποιήσεις των διαδικασιών και πολιτικών µας, µάς έδωσαν τη δυνατότητα να εξετάσουµε και να βελτιώσουµε τις διαδικασίες και πρακτικές που αφορούν το ανθρώπινο δυναµικό µας.

➤ «Ιnvestors in People» – Silver Level (2012, 2015, 2018, 2021)

➤ «Εργοδότης Ισότητας» (2015, 2019, 2023)

➤ «Learning and Development – Best Team Building Program» στα πλαίσια των Cyprus HR Awards (2019)

➤ «Excellence in Workplace Well-being» για το πρόγραµµα «BeWell@KPMG» στα πλαίσια των Cyprus HR Awards (2020, 2023)

➤ «Best CSR Initiative with employees’ involvement award – Gold level» στα πλαίσια των Cyprus HR Awards (2021)

➤ Εγκεκριµένοι εργοδότες από τα Ινστιτούτα ΙCAEW και ACCA για την εκπαίδευση λογιστών/ελεγκτών.