Σε συναγερμό τέθηκε το ΚΣΕΔ, μετά από πληροφορία ότι δύο πρόσωπα βρέθηκαν σε κίνδυνο, μετά από βουτιά στην περιοχή Αγίων Αναργύρων στο Κάβο Γκρέκο, στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής.

«Το σωστικό σημείο ενεργοποίησαν άλλοι παρευρισκόμενοι στο σκηνή , οι οποίοι με τη χρήση του κυκλικού σωσιβίου κατάφεραν να διασώσουν τα δυο άτομα που ήταν σε κίνδυνο», ανέφερε.

Με την ευκαιρία το ΚΣΕΔ υπενθυμίζει στο κοινό να ακολουθεί τις οδηγίες των σημάνσεων και να αποφεύγει την είσοδο στη θάλασσα από σημεία που χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνα και κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Το ΚΣΕΔ σημειώνει πως, σε συνεργασία με ιδιώτες εθελοντές και την Cyta προχώρησε εγκατάσταση τεσσάρων σωστικών σημείων σε περιοχές αυξημένης επισκεψιμότητας, που έχουν χαρακτηριστεί ως υψηλού κινδύνου: στις θαλασσινές σπηλιές και Αγίους Αναργύρους στο Κάβο Γκρέκο, στην αποβάθρα παρά το Παλαιό Λιμάνι Λεμεσού και στην παραλία «Τα Μπάνια» στην Κάτω Πάφο.

Το κάθε ένα περιλαμβάνει κυκλικό σωσίβιο με σχοινί, τοποθετημένο σε σκληρή θήκη, προς άμεση διάσωση ατόμου που κινδυνεύει. Ενεργοποιείται αυτόματα, ενημερώνοντας τηλεφωνικά το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΣΕΔ και ταυτόχρονα, μέσω κάμερας που βρίσκεται εγκατεστημένη στη θήκη, μεταφέρει εικόνα από το σημείο, σε πραγματικό χρόνο.