Αντίστροφη μέτρηση για το Hadassah Healthcare Park, της εταιρείας Οsopil Ltd, στα δημοτικά όρια της Λακατάμιας, καθώς ήδη η μελέτη επιπτώσεων στο περιβάλλον είναι στα χέρια των αρμόδιων φορέων για εισηγήσεις και γνωματεύσεις.

Το προτεινόμενο έργο χωροθετείται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λακατάμιας (ενορία Αγία Παρασκευή) και η συνολική έκταση των τεμαχίων όπου θα γίνει η ανάπτυξη είναι έκτασης 48,432 τ.μ.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη αφορά την ανέγερση ιδιωτικής μεικτής νοσοκομειακής ανάπτυξης. Η ανάπτυξη αυτή θα είναι μεικτών χρήσεων (νοσοκομειακής, εκπαιδευτικής και εμπορικής χρήσης) και θα περιλαμβάνει:

– Ιδιωτική νοσοκομειακή μονάδα δυναμικότητας 192 κλινών για νοσηλευόμενους ασθενείς και εξωτερικά ιατρεία

Πανεπιστημιακό ίδρυμα ιατρικής μέγιστης δυνατότητας φοίτησης 600 φοιτητών που θα συμπεριλαμβάνει και κέντρο έρευνας

– Κτήριο εμπορικής χρήσης (γραφεία) τεσσάρων ορόφων

– Οικιστικό κτήριο φοιτητικών εστιών δυναμικότητας 140 δωματίων

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του έργου, προκαταρκτικά υπολογίζεται ότι στη γραφειακή ανάπτυξη θα απασχολούνται περίπου 90 άτομα, ενώ στο πανεπιστήμιο θα φοιτούν και θα απασχολούνται κατά μέσο όρο 500 άτομα/χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στη Λακατάμια

Επίσης, στις εστίες θα φιλοξενούνται περίπου 250 άτομα/χρόνο.

Τέλος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ανάλυσης και αξιολόγησης των σημαντικών περιβαλλοντικών πτυχών του έργου, οι επιπτώσεις που δύνανται να προκύψουν κατά το στάδιο κατασκευής του εκτιμάται ότι θα είναι μέτριες έως ασήμαντες.

Επίσης, λόγω της χρονικής διάρκειας υλοποίησης του έργου και των προληπτικών μέτρων που προγραμματίζονται να εφαρμοστούν, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις θα είναι αντιστρέψιμες και βραχυπρόθεσμες.

Τονίζεται επίσης ότι οι επιπτώσεις κατά το στάδιο κατασκευής δεν είναι της ίδιας έντασης και σοβαρότητας σε όλα τα στάδια της.

[email protected]