Την έγκριση της περιβαλλοντικής αρχής εξασφάλισε η αναθεωρημένη μελέτη επιπτώσεων στο περιβάλλον από τον Όμιλο Leptos, σε σχέση με προσθηκομετατροπές €45 εκατ. στο ξενοδοχείο Coral Beach & Resort στην Πέγεια.  

Για την εν λόγω ανάπτυξη υπάρχει εν ισχύ πολεοδομική άδεια που ήδη καλύπτει / προβλέπει την ανέγερση των 3 υφιστάμενων κτηρίων, καθώς και 4 άλλων κτηρίων που δεν κατασκευάσθηκαν ακόμη (συνολικής δυναμικότητας 1.176 κλινών), καθώς και εξωτερικές εργασίες και άλλες εγκαταστάσεις.

Με την τελευταία αίτηση, η οποία εγκρίθηκε, ζητήθηκε η τροποποίηση του αδειοδοτημένου μέρους της ανάπτυξης που δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί. Συγκεκριμένα, τα 4 αδειοδοτημένα αλλά μη κατασκευασμένα κτήρια αντικαθίστανται με 3 κτήρια και οι ήδη αδειοδοτημένες 1.176 ξενοδοχειακές κλίνες αυξάνονται σε 1.370 κλίνες (948 ξενοδοχειακές κλίνες και 422 διαμερισματικές κλίνες).

Οι τροποποιήσεις / προσθηκομετατροπές περιλαμβάνουν κυρίως τα εξής:

– Κατασκευή 172 διαμερισμάτων [3 νέα κτήρια / blocks με 6 ορόφους (block 6), 7 ορόφους (block 4) και 8 ορόφους (block 5), εκ των οποίων ο ένας όροφος και στα τρία κτήρια είναι κάτω από το επίπεδο του δημόσιου δρόμου].

– 48 νέα ξενοδοχειακά δωμάτια (προσθήκη ενός ορόφου σε δύο υφιστάμενα κτήρια / blocks)

– Υπόγειο χώρο στάθμευσης ενός ορόφου – Υπόγειο χώρο στάθμευσης δύο ορόφων – Νέες κοινόχρηστες κολυμβητικές δεξαμενές – Ιδιωτικές κολυμβητικές δεξαμενές δωματίων / σουιτών – Επέκταση βεραντών – Μικρή επέκταση του συνεδριακού κέντρου – Νέο κέντρο υγείας / ευεξίας (SPA) – Νέα καταστήματα – Ένα εστιατόριο στο κυρίως κτήριο και ένα εστιατόριο στο παραλιακό μέτωπο – Χώρους υποδοχής και κυκλοφορίας – Κοινόχρηστους χώρους στην περιοχή VIP με ισόγειο εστιατόριο / bar και κοινόχρηστη κολυμβητική δεξαμενή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατεδαφίζεται γνωστό εστιατόριο για να γίνει ξενοδοχείο

Με την υλοποίηση του προτεινόμενου έργου αναμένεται να υπάρχουν συνολικά 486 χώροι στάθμευσης, εκ των οποίων οι 16 χώροι στάθμευσης θα είναι για ΑΜΕΑ, και 3 χώροι στάθμευσης για λεωφορεία. Παράλληλα, υπάρχει χώρος στάθμευσης ποδηλάτων. Το προτεινόμενο ύψος των υφιστάμενων κτηρίων 1 και 2 με την προσθήκη του ενός νέου ορόφου 3,5 μέτρων, περίπου, θα ανέλθουν στα 37 και 34 μέτρα περίπου, αντίστοιχα. Το ύψος των νέων κτηρίων ανέρχεται στα 29,34 και 37 μέτρα.

Η συνολική έκταση των κήπων ανέρχεται στα 15.000 τ.μ. περίπου, ενώ το συνολικό οικόπεδο της ανάπτυξης ανέρχεται στα 67.064 τ.μ. Η χρονική διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών εκτιμάται σε 24 έως 30 μήνες περίπου.