Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου (ΕΤΑΠ) σε συνεργασία με τους ποδηλατικούς ομίλους Πάφου και Ευαγόρα Παλληκαρίδη προχωρούν τους τελευταίους μήνες σε καμπάνια υπό το σλόγκαν Ας μοιραστούμε τους δρόμους με ασφάλεια.

Κύριος στόχος της εκστρατείας δήλωσε στον «Φ» ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ, Κυριάκος Δρουσιώτης, είναι να σταλούν μηνύματα τόσο σε ποδηλάτες όσο και σε αυτοκινητιστές, ως προς το πώς οι εν λόγω χρήστες του οδικού δικτύου μπορούν να συνυπάρχουν με σεβασμό αμφοτέρων ώστε η ποδηλασία να διενεργείται με ασφάλεια.

Μηνύματα, τόνισε, τα οποία απορρέουν από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και έχουν εγκριθεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου.    

Η εκστρατεία είναι σχεδιασμένη στην ελληνική και αγγλική γλώσσα και διεξάγεται σε διάφορες περιόδους, είπε ο κ. Δρουσιώτης. Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, η δεύτερη τον περασμένο μήνα, ενώ η τρίτη φάση θα διεξαχθεί το διάστημα Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου 2023 μέσα στα πλαίσια των ενεργειών για την προώθηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού 2023.    

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου αλλά και οι φορείς που την πλαισιώνουν, είπε ο πρόεδρος της, προωθούν ενεργά τον ποδηλατικό τουρισμό γι΄ αυτό η προσπάθεια αυτή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την φιλικότητά που θα πρέπει να έχει η επαρχία στους ποδηλάτες ως ποδηλατικός προορισμός αλλά και με την  γενικότερη στρατηγική για χρήση του ποδηλάτου ως εναλλακτική μορφή μετακίνησης φιλικής προς το περιβάλλον.