Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου (ΕΤΑΠ) μέσα στο πλαίσιο των ενεργειών της για μετατροπή της επαρχίας Πάφου σε έξυπνο τουριστικό προορισμό ενισχύει περαιτέρω τις πρωτοβουλίες αναβάθμισης της προσβασιμότητας στις θάλασσες της επαρχίας.  

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΤΑΠ, παραδόθηκαν από τον Πρόεδρο του Δ.Σ, Κυριάκο Δρουσιώτη, τρία πλωτά αναπηρικά για τις ανάγκες των δημόσιων παραλιών των κοινοτήτων Πωμού, Αργάκας και Τίμης. Τα αμαξίδια παραλήφθηκαν από τους Προέδρους των τριών Κοινοτικών Συμβουλίων.     

Για τις παραλίες Τίμης και Πωμού, τόνισε ο κ. Δρουσιώτης, υπάρχουν επίσης σε εξέλιξη η κατασκευή ραμπών και άλλων υποδομών για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Οκτώβριο, ενώ στην παραλία Αργάκας οι σχετικές υποδομές αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2024.

Το ζήτημα της προσβασιμότητας έχει τεθεί ψηλά στις προτεραιότητες της ΕΤΑΠ τα τελευταία χρόνια ενώ όπως διαφαίνεται ο προορισμός έχει αρκετό δρόμο να διανύσει ώστε να αγγίξει τα επίπεδα προσβασιμότητας άλλων ανταγωνιστικών προορισμών, είπε ο πρόεδρος της.  

Η ΕΤΑΠ Πάφου ευχαρίστησε το Υφυπουργείο Τουρισμού για την οικονομική στήριξη, ενώ η εν λόγω δράση περιλαμβάνεται στο ετήσιο σχέδιο δράσης για ενέργειες που σχετίζονται με την ανάληψη της Πάφου του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού 2023.