Σε σίριαλ εξελίσσεται η συζήτηση του νομοσχεδίου για ρύθμιση της τηλεργασίας στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής μετά την αντίθεση που εξέφρασε σήμερα εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών με τη συμπερίληψη σε αυτό και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Η θέση προκάλεσε την έκπληξη των βουλευτών που κατηγόρησαν το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο συμπεριέλαβε μόλις πρόσφατα τον ευρύτερο δημόσιο τομέα στο νομοθέτημα, για ασυνεννοησία.

Ο πρόεδρος της Επ. Εργασίας Ανδρέας Καυκαλιάς είπε χαρακτηριστικά πως ο ίδιος αρνείται να διαδραματίσει ρόλο συντονιστή της κυβέρνησης.

Ως εκ τούτου η συζήτηση διακόπηκε σχετικά σύντομα με τον κ. Καυκαλιά να καλεί τους εκπροσώπους των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας να συντονιστούν και να επιστρέψουν από βδομάδας… με τους υπουργούς τους, προκειμένου να διαφανεί σε ποια βάση θα συνεχιστεί η συζήτηση.

Πάντως, εκπρόσωποι των εργαζομένων σε ημικρατικούς εξέφρασαν έκπληξη για την εξέλιξη της συζήτησης γενικότερα, καθώς η τηλεργασία εφαρμόζεται εδώ και καιρό μέσω των συλλογικών συμβάσεων που υπάρχουν μεταξύ των συντεχνιών και των οργανισμών.