Σε 24ωρη στάση εργασίας κατήλθαν το πρωί της Πέμπτης οι υπάλληλοι σε τρία ξενοδοχεία της Πάφου με αιτήματα την καταβολή της ΑΤΑ και υπογραφή συλλογικής σύμβασης.

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Σαββίδης, Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΕΟ, είπε ότι το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων Πάφου έθεσε ως όρο για να προσκαλέσει σε συνάντηση με τον εργοδότη για επίλυση της διαφοράς , οι εργαζόμενοι να σταματήσουν πρώτα την απεργία. «Οι εργαζόμενοι ωστόσο απέρριψαν αυτόν τον εκβιασμό», είπε.

Ο Νίκος Σαββίδης ανέφερε πως η συγκεκριμένη εταιρεία δεν συνεργάζεται για να εφαρμόσει τη νομοθεσία για την ΑΤΑ όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ του κράτους και των κοινωνικών εταίρων, παραβιάζει τη συλλογική σύμβαση των μη καταβάλλοντας 13ο μισθό εδώ και πολλά χρόνια καθώς και αποζημίωση για την εργασία της Κυριακής.

Από πλευράς του, ο Κούλλης Ιγνατίου, Οργανωτικός Γραμματέας Σωματείου Ξενοδοχειακών της ΣΕΚ δήλωσε πως «μετά από διαπραγματεύσεις που είχαμε με συγκεκριμένη εταιρεία για κάποια αιτήματα των μελών μας, καταλήξαμε σε τρία βασικά ωφελήματα, τον 13ο μισθό, την αποζημίωση της Κυριακής, που είναι 0,25 στο ημερομίσθιο, αλλά και την καταβολή του τιμαριθμικού επιδόματος όταν έγινε η συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης, των εργοδοτικών συνδέσμων και των συντεχνιών από 50% που δόθηκε την 1η του χρόνου, στο 66,7% την 1η Ιουνίου». Στην ουσία, είπε ο κ. Ιγνατίου, ζητούμε την αύξηση του τιμαρίθμου, την αποζημίωση της Κυριακής και τον 13ο μισθό.

Να σημειωθεί ότι αρκετές εταιρείες έχουν υπογράψει τη συλλογική σύμβαση με αποτέλεσμα αυτό να οδηγεί τους απεργούς στα μέτρα αφού όπως δηλώνουν οι εκπρόσωποι των συντεχνιών, «δεν μπορεί να υπάρχουν εργαζόμενοι δυο ταχυτήτων».

ΚΥΠΕ