Σε ένα κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο της Σχολής ∆ιοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΠΑΚ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου το βράδυ, η εναρκτήρια εκδήλωση της Σχολής που συνδιοργάνωσαν το ΤΕΠΑΚ και ο Δήμος Πάφου. 

Τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, καλωσόρισε ο πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, ο οποίος χαρακτήρισε την ημέρα ως ημέρα γιορτής για το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, καθώς καλωσορίζει επίσημα τους πρώτους φοιτητές και τις πρώτες φοιτήτριες στη νέα Σχολή Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου στην Πάφο.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για το πανεπιστήμιό μας», είπε, «καθώς σηματοδοτεί την επέκτασή μας σε μια νέα πόλη και τη δέσμευσή μας να παρέχουμε εκπαίδευση και κατάρτιση υψηλής ποιότητας στους τομείς του τουρισμού, της φιλοξενίας και της επιχειρηματικότητας, καθιστώντας το ΤΕΠΑΚ τον κύριο ακαδημαϊκό συνεργάτη της πολιτείας στον νευραλγικό τομέα του Τουρισμού. Ακόμα ένας Στρατηγικός μας στόχος έχει επιτευχθεί. Το ΤΕΠΑΚ μεγαλώνει», σημείωσε.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης του ΤΕΠΑΚ, Κωνσταντίνος Καρσεράς, ανέφερε πως γιορτάζουν τη νέα αρχή της νέας Σχολής Διοίκησης, Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι μια στιγμή αισιοδοξίας και ελπίδας, όχι μόνο για τους νέους φοιτητές αλλά και για την ευρύτερη κοινότητα της Πάφου, είπε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, δρ. Χρίστος Χωματάς, ανέφερε, μεταξύ άλλων στην ομιλία του, ότι η συλλογική προσπάθεια, ο προγραμματισμός και το κοινό όραμα του Δήμου Πάφου και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, «έφερε όλους σε ένα κτήριο, που θα αποτελέσει γέφυρα γνώσης, η οποία θα συνδέσει τις φοιτήτριες και τους φοιτητές μας με τα ακαδημαϊκά μέλη, θα συνενώσει το πανεπιστήμιο με την τοπική κοινωνία της Πάφου, και θα συμβάλει στον ενεργό διάλογο, στην ανταλλαγή ιδεών και στην εξωστρέφεια».

Στη δική του ομιλία, ο δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, ανέφερε ότι η ίδρυση του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο σημαίνει αύξηση της κρίσιμης μάζας της πόλης, βήμα για τη δημιουργία νέου πυλώνα στην οικονομία της πόλης και επαρχίας, συμβολή στην αναβάθμιση της τουριστικής βιομηχανίας της πόλης και του τουριστικού προϊόντος, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τόνωση και εμπλουτισμός της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της πόλης. Ο κ. Φαίδωνος ζήτησε, τέλος, τη συμβολή της Βουλής των Αντιπροσώπων ούτως ώστε να μπορούν να φοιτούν στη Σχολή και αγγλόφωνοι φοιτητές, με κριτήρια, κάτι που κρίνεται ως αναγκαιότητα από τη στιγμή που, όπως είπε, η γλώσσα της τουριστικής βιομηχανίας είναι η αγγλική. 

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, Παύλος Μυλωνάς, χαρακτήρισε ως κομβικής σημασίας το γεγονός ότι για πρώτη φορά το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου επεκτείνεται εκτός Λεμεσού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Πάφος αποκτά πλέον και κρατικό ακαδημαϊκό ίδρυμα».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το πάρτι υποδοχής των φοιτητών και φοιτητριών της Σχολής, στην εξωτερική αυλή του κτηρίου.