Μπέρδεμα με την εφαρμογή των νόμων σε σχέση τις πολλαπλές συντάξεις στους κρατικούς αξιωματούχους, διαφάνηκε πως υπάρχει μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών, της Νομικής Υπηρεσίας και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Όπως διαφάνηκε, αλλιώς ερμηνεύει το νόμο ή μία υπηρεσία και αλλιώς η άλλη. Ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών, δήλωσε πως υπάρχει νόμος του 1980 ο οποίος προβλέπει την αναστολή στην καταβολή των συντάξεων σε κρατικούς αξιωματούχους, δηλαδή, Πρόεδρους Δημοκρατίας, Πρόεδρο Βουλής, βουλευτές , υπουργούς και υφυπουργούς όταν αναλαμβάνουν κρατικό αξίωμα.

Κατά τη συζήτηση, λέχθηκε πως το Γενικό Λογιστήριο δεν εφαρμόζει τον συγκεκριμένο νόμο, μετά από γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, με το δικαιολογητικό ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των κρατικών αξιωματούχων.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, αντί να σταματήσουν οι συντάξεις στους αξιωματούχους, δόθηκε και στους υπολοίπους.

Εκ μέρος του υπουργείου Οικονομικών, η Θούλα Τρύφωνος δήλωσε πως η Κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών αντικρίζει θετικά την αναδιαμόρφωση του πλαισίου για το συνταξιοδοτικό σε σχέση με τους κρατικούς αξιωματούχους.

Όπως είπε η κ. Τρύφωνος, το υπουργείο Οικονομικών θα επανέλθει με συγκεκριμένη πρόταση που να αντιμετωπίζει με ολιστική προσέγγιση το θέμα. Όπως είπε, θα θεσπιστεί νομοσχέδιο για όλους τους πολιτειακούς αξιωματούχους λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα και τις ιδιαιτερότητες κάθε κατηγορίας.