Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως προχώρησε στην προκήρυξη της δεύτερης Πρόσκλησης Υποβολής Αιτήσεων για το Σχέδιο Χορηγιών για Φοιτητικές Εστίες / Φοιτητικά Δωμάτια στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας με το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τις ανάγκες του σχεδίου να ανέρχεται στα €15εκατ.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, διευκρινίζεται ότι το σχέδιο περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου για την περίοδο 2021 – 2026 και χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το κεντρικό εργαλείο του NextGenerationEU.

Προστίθεται ότι το Σχέδιο, προωθείται στο πλαίσιο του Μέτρου «Αναγέννηση και Αναζωογόνηση της εντός των τειχών Λευκωσίας». 

Ο Δήμος Λευκωσίας σημειώνει ότι «πρόκειται για ένα έργο που, σε συνδυασμό με άλλες ενέργειες, θα δώσει νέα πνοή στο κέντρο και θα συμβάλει στην αναζωογόνηση της εντός των τειχών Λευκωσίας, με την προσέλκυση φοιτητών».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στον διαδικτυακό σύνδεσμο  ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών:  http://www.moi.gov.cy/moi/moiup/moi.nsf/All/A61BF97A3998CA89C225881E002906CA?OpenDocument