Σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χριστάκης Πατσαλίδης ενημέρωσε τον Νίκο Χριστοδουλίδη για τα σχέδιά του για αναδιοργάνωση της τράπεζας.

Στόχος, είπε, είναι να ενισχυθεί η διακυβέρνηση της ΚΤΚ. Ενημέρωσε επίσης τον Πρόεδρο για θέματα που απασχολούν την ΚΤΚ και για θέματα που αυτή επεξεργάζεται και μελετά.

«Όπως είχα πει με την ανάληψη των καθηκόντων μου, στόχος είναι να ενισχυθεί η διακυβέρνηση του ιδρύματος και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζομαι», ανέφερε ο νέος Διοικητής. Σημείωσε ότι αυτό θα γίνει σταδιακά και θα προηγηθεί μελέτη, η οποία θα βασιστεί και σε προηγούμενες εργασίες που έχουν γίνει από το ΔΝΤ και την Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε με την υλοποίησή τους», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με όσα είπε ο νέος Διοικητής, «χρειάζεται μια νέας μορφής διακυβέρνηση, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις», οι οποίες, όπως υπογράμμισε, είναι πολλές, και αφορούν τόσο γεωπολιτικά ζητήματα, όσο και άλλα θέματα, όπως η κλιματική αλλαγή και άλλοι κίνδυνοι που επηρεάζουν τη χώρα και άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Ερωτηθείς αν έχει σκεφτεί ποιοι θα στελεχώσουν ως Εκτελεστικοί Σύμβουλοι την ΚΤΚ, είπε ότι «σκέψεις έχω κάνει, δεν έχω κάνει συζητήσεις», διευκρινίζοντας ότι το θέμα δεν συζητήθηκε κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη. (ΚΥΠΕ)