Με το νέο έτος αναμένονται και επίσημα οι εξαγγελίες από τον Δήμο Ύψωνα και μετέπειτα Δήμο Κουρίου, για τη διεκδίκηση του χρίσματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2030.

Οι προετοιμασίες έχουν αρχίσει εδώ και αρκετό καιρό αναφέρει ο Δήμαρχος Ύψωνα, Παντελής Γεωργίου μιλώντας στον «Φ», σημειώνοντας ότι πλέον έχει προσληφθεί και επίσημα ως συντονιστής της πρότασης, ο καλλιτέχνης, Μιχάλης Καρακατσάνης, στον οποίο έχει ανατεθεί να «τρέξει» την πρόταση και να διαχειρίζεται την καθημερινότητα του Οργανισμού.

Οι διεργασίες βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο και εντός Ιανουαρίου αναμένεται να παρουσιαστεί ολοκληρωμένη η πρόταση του Δήμου. Πλέον έχει εγκριθεί το όνομα της εταιρείας (μη κερδοσκοπική εταιρεία), που θα αναλάβει να ηγηθεί της όλης προσπάθειας για εξασφάλιση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, ενώ έχουν ήδη κατασταλάξει και στις προσωπικότητες που θα συμπεριλαμβάνονται στο Διοικητικό Συμβούλιο και οι οποίες έχουν να επιδείξουν πλούσιο έργο.

«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την περιοχή και όλα όσα έχει προσφέρει σε ξένους και ντόπιους επισκέπτες. Θεωρούμε ότι η περιοχή μας είναι μοναδική σε κάλλος. Μπορεί να συνδυάσει τον μοντέρνο τρόπο ζωής και παράλληλα να αναδείξει την αρχαία ιστορία του τόπου, όπως και τα περιβαλλοντικά ζητήματα, αλλά και τις ομορφιές που έχει η Κύπρος», ανέφερε στον «Φ» ο δήμαρχος Ύψωνα.