Κορυφώνονται το μεσημέρι οι διαπραγματεύσεις για αλλαγές στη Cyta σε νέα κοινή συνάντηση που θα έχουν η διοίκηση με τις συντεχνίες του Οργανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» στη συνάντηση αναμένεται η διοίκηση και διεύθυνση της Cyta να τοποθετηθούν επί των τελευταίων παρατηρήσεων των συντεχνιών που αποδέχθηκαν ήδη την πρόταση του Οργανισμού για θεσμική καινοτομία και για μετεξέλιξη του προσωπικού. Σε περίπτωση που οι προϋποθέσεις που έθεσαν οι συντεχνίες γίνουν αποδεκτές τότε δεν πρέπει να αποκλείεται και η ανακοίνωση καταρχήν συμφωνίας για το θέμα ακόμα και σήμερα.

Συμφωνία που θα πρέπει να περάσει και από το Υπουργείο Οικονομικών και που στόχο έχει, όπως γράψαμε ξανά, να προσφέρει περαιτέρω ευελιξία στη Cyta για αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν λόγω ανταγωνισμού και τεχνολογίας.

Σημειώνουμε ότι οι θετικές τοποθετήσεις των τριών μεγάλων συντεχνιών ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ), ΑΣΕΤ-Cyta και ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ-Cyta στην πρόταση της Cyta και η ανταπόκριση του Οργανισμού σε αυτές απασχόλησε τη ψεσινή, ενδεχομένως και τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Cyta με την παρούσα σύνθεσή του.