Την ετοιμασία Master Plan με την συνεργασία μεγάλου αρχιτεκτονικού γραφείου του εξωτερικού και επαφές με πανεπιστημιακά ιδρύματα, προωθεί ο Δήμος Γεροσκήπου για την αξιοποίηση του χώρου του παλιού ΚΕΝ Πάφου. Πρώτιστος στόχος των ενεργειών αυτών, ξεκαθαρίζει ο Δήμος, είναι η ωρίμανση ιδεών για τις επιλογές ανάπλασης, αναβάθμισης και επανάχρησης του χώρου του παλιού ΚΕΝ ώστε να μην παγοποιηθεί το έργο και όχι η λήψη τελικής απόφασης για το είδος της αξιοποίησης.

Παράλληλα με τις ενέργειες αυτές, προστίθεται στην ανακοίνωση, προωθείται σε συνεργασία με ιδιώτη πολιτικό μηχανικό και η διαδικασία της αποκατάστασης της στατικής και δομικής επάρκειας των υφιστάμενων οικοδομών.

Η οριστικοποίηση της ανάπτυξης, αναφέρει η δημοτική αρχή στην ανακοίνωση της, θα είναι σε συνάρτηση με την διεκδίκηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για τα οποία, προστίθεται, ο Δήμος προβαίνει ήδη σε γραφική αποτύπωση σεναρίων αξιοποίησης προκειμένου να κατατεθούν στα αρμόδια ευρωπαικά όργανα.

Οι προτάσεις είναι τέτοιας μορφής που δεν αποκλείουν μελλοντικές επεμβάσεις και αξιοποίηση του χώρου, ενώ δεν αποκλείουν επίσης εναλλακτικές χρήσεις, οι οποίες θα στηρίζονται σε βασικές αρχές, τονίζει η ανακοίνωση, προσδιορίζοντας ως τέτοιες την διάσωση και αποκατάσταση του χαρακτήρα του σημαντικού οικοδομικού συνόλου, την επανάχρηση του συγκροτήματος με παραγωγικό και βιώσιμο τρόπο, την αλληλεπίδραση και σύνδεση του με γειτονικές σε αυτό λειτουργίες, όπως το Πάρκο Γλυπτικής και η Κεντρική Πλατεία της Γεροσκήπου.