«Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του συστήματος έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας, θα έχει θετικό αντίκτυπο στην κυπριακή οικονομία», επεσήμανε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου και Οικοδομών, κ. Γιάννης Μισισρλής  από το βήμα της πρώτης εκπαιδευτικής ημερίδας που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος.

Στο πλαίσιο της νέας πρωτοβουλίας του Συνδέσμου, που εγκαινιάστηκε την Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, έγινε παρουσίαση της νέας διαδικασίας έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας, από τον Κτηματολογικό Λειτουργό και Υπεύθυνο Κλάδου Διακατοχής του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, κ. Βάσο Γιαζό.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Γιάννης Μισιρλής, υπογράμμισε πως ο εκσυγχρονισμός, η αναβάθμιση και επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας, αποτελούσε πάγια θέση του Συνδέσμου. «Η ταχύτερη έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας, όχι μόνο θα βάλει τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών, αλλά αναμένεται να αυξήσει και το επενδυτικό ενδιαφέρον τόσο από Κύπριους αγοραστές, όσο κι από ξένους», επεσήμανε.

Παράλληλα, ο κ. Μισιρλής τόνισε πως ο Σύνδεσμος αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρογνωμοσύνη που διαθέτουν τα μέλη του, θα συνεχίσει να ενισχύει το έργο της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας, προς όφελος του τομέα αλλά και ολόκληρης της κυπριακής οικονομίας.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος σε χαιρετισμό του, επεσήμανε πως, έχοντας εντοπίσει το πρόβλημα των καθυστερήσεων, στόχος ήταν η θέσπιση μίας πιο ευέλικτης και γρήγορης διαδικασίας. «Με την αλλαγή, επιτυγχάνεται ουσιαστική μείωση του συνολικού χρόνου ολοκλήρωσης της αίτησης και έκδοσης του τίτλου ιδιοκτησίας, στους τρεις μήνες», δήλωσε. 

Ο κ. Ιωάννου, ευχαρίστησε επίσης τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, που, «υπεύθυνα και με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών, ενισχύει το όλο εγχείρημα με την απαραίτητη τεχνογνωσία».