«Aπάντηση στις προτάσεις του ΑΚΕΛ για φθηνότερο ρεύμα δίνει με δήλωση ο βουλευτής και Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλά:

Η αύξηση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος οφείλεται κυρίως σε εξωγενείς παράγοντες όπως είναι η διεθνής τιμή του πετρελαίου, το αποδυναμωμένο ευρώ και η αυξημένη τιμή των ρύπων στο ειδικό ευρωπαϊκό χρηματιστήριο. Πράγματα βεβαίως που το ΑΚΕΛ αδυνατεί να αντιληφθεί.

Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν μεγάλες επενδύσεις στις ΑΠΕ και η διείσδυσή τους υπερδιπλασιάστηκε. Σήμερα υπάρχουν περίπου 40.000 διασυνδεδεμένα φωτοβολταϊκά συστήματα. Θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα. Ωστόσο, για να έχουν νόημα οι περαιτέρω επενδύσεις στην ηλιακή ενέργεια απαιτείται ο συνδυασμός τους με τεχνολογίες αποθήκευσης. Στο Ταμείο Ανάκαμψης δεσμεύτηκαν πέραν των €400 εκ., ακριβώς για να πετύχουμε μια ταχύτερη ενεργειακή μετάβαση.  

Η λαϊκίστικη, μόνιμη και οριζόντια πρόταση του ΑΚΕΛ για μείωση του ΦΠΑ θα έχει μικρό όφελος αλλά μεγάλη απώλεια πόρων, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στην ουσιαστική και μόνιμη λύση του προβλήματος. Που δεν είναι άλλη από τις μαζικές επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά και την αποθήκευση ενέργειας.  

Αυτό επιβάλλουν τα νέα οικονομικά δεδομένα και όχι αυτά που ίσχυαν πριν πέντε και δέκα χρόνια. Αυτό το νέο και φιλόδοξο σχεδιασμό καλούμε να αντιληφθεί τόσο η κυβέρνηση όσο και το ΑΚΕΛ. Για να προχωρήσουμε όλοι μαζί προς τη σωστή κατεύθυνση.

Οι συνταγές του ΔΗΣΥ πηγάζουν μέσα από τη σωστή μελέτη και την ορθή  διάγνωση των πραγμάτων για να είναι όντως προς όφελος των πολιτών, την αγωνία των οποίων αντιλαμβανόμαστε πλήρως. Οι λαϊκίστικες συνταγές του ΑΚΕΛ είναι αυτές που μας οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή και που δυστυχώς παραμένει ακόμη προσκολλημένο σε αυτές».