Πραγματοποιήθηκε χθες στην Λευκωσία συνάντηση μεταξύ της ΕΤΑΠ Πάφου και του Τμήματος Αρχαιοτήτων.Στην συνάντηση παρακάθησαν εκ μέρους του Τμήματος Αρχαιοτήτων, η Έφορος Αρχαιοτήτων,Ευτυχία Ζαχαρία, ο Ευστάθιος Ράπτου Αρχαιολογικός Λειτουργός Α΄ και η Μαργαρίτα Κουάλη, Αρχαιολογικός Λειτουργός. Εκ μέρους της ΕΤΑΠ Πάφου παρέστησαν ο Νάσος Χατζηγεωργίου, Εκτελεστικός Διευθυντής και ο Λούκας Νικηφόρου, Λειτουργός Μάρκετινγκ.

Κατά την συνάντηση εξετάστηκε σωρεία ζητημάτων που αφορούν μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της επαρχίας Πάφου. Μεταξύ άλλων συμφωνήθηκαν, η προώθηση ενεργειών ώστε να αναβαθμιστεί περαιτέρω, τόσο συμβατικά όσο και τεχνολογικά, η παρουσίαση του αρχαιολογικού χώρου Παλαίπαφου, Τάφοι των Βασιλέων καθώς και του Αρχαιολογικού Μουσείου Πάφου.

Παράλληλα εξετάστηκαν και συζητήθηκαν πρωτοβουλίες που αφορούν την αναβάθμιση υποδομών, χώρων υποδοχής και η προσβασιμότητα σε διάφορα μνημεία σε ολόκληρη την επαρχία, καθώς και η ανάληψη πρωτοβουλιών για καλύτερη διαχείριση και προβολή διαφόρων χώρων.

Επιπρόσθετα η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, παρέδωσε στο Τμήμα Αρχαιοτήτων πίνακες σχετικής αξιολόγησης 12 αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων, για ενημέρωση και ανάληψη πρωτοβουλιών.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν για την πραγματοποίηση συνάντησης στην Πάφο τις επόμενες μέρες για προώθηση των συμφωνηθέντων.