Οι συνολικές δαπάνες για δραστηριότητες και ενέργειες που αφορούσαν την περιβαλλοντική προστασία στη βιομηχανία ανήλθαν σε €36,9 εκατ. το 2021 και αντιστοιχούσαν σε 0,15% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, σε σύγκριση με €33,6 εκατ. ή 0,15% το 2020, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, που πραγματοποίησε η Στατιστική Υπηρεσία.

Κατά τομέα δραστηριότητας, οι μεταποιητικές βιομηχανίες κατέγραψαν δαπάνες ύψους €32,2 εκατ., τα ορυχεία και λατομεία και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος €4,4 εκατ., και οι επιχειρήσεις επεξεργασίας και παροχής νερού €0,2 εκατ.

Στον μεταποιητικό τομέα, ο κλάδος παραγωγής άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων πραγματοποίησε δαπάνες για σκοπούς προστασίας του περιβάλλοντος ύψους €13,1 εκατ., η βιομηχανία τροφίμων €11,5 εκατ., η βιομηχανία παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων €1,6 εκατ., και η βιομηχανία παραγωγής χημικών ουσιών και προϊόντων €1,5 εκατ. 

Κατά περιβαλλοντικό πεδίο, €15,3 εκατ. αφορούσαν τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, €12,6 εκατ. τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, €6,9 εκατ. τη διαχείριση των λυμάτων και €2,2 εκατ. άλλες ενέργειες, όπως την πρόληψη ή μείωση του θορύβου και των κραδασμών, την προστασία του εδάφους και των υπόγειων υδάτινων πόρων και την προστασία των φυσικών πόρων και της βιοποικιλότητας.