Νέα παρέμβαση της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου για τη νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος των πολλαπλών συντάξεων σε κρατικούς αξιωματούχους.

Με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών Μάκη Κεραυνό, τον καλεί να επισπεύσει την κατάθεση των νομοσχεδίων στη Βουλή, λόγω των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Ευρωεκλογών. Τα νομοσχέδια τα ετοίμασε το υπουργείο και βρίσκονται στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο.

«Δεδομένης της κρισιμότητας του όλου θέματος αλλά και των επικείμενων εκλογών για την ανάδειξη των μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης και των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γεγονός το οποίο δυνατόν να οδηγήσει σε κεκτημένα δικαιώματα, κρίνεται σκόπιμο όπως αναληφθούν ενέργειες εκ μέρους σας προς επίσπευση της υποβολής των δύο σχετικών νομοσχεδίων στη Βουλή» σημειώνει η Πρόεδρος της Βουλής.

Παράλληλα, ζητά από τον υπουργό Οικονομικών να αναλάβει ενέργειες έτσι ώστε τα νομοσχέδια να κατατεθούν στη Βουλή και να προχωρήσει η εξέταση και ψήφιση τους κατά προτεραιότητα.