«Είναι απόλυτα σεβαστές οι διαφορετικές προσεγγίσεις σε σχέση με την ενιαία εποπτική Αρχή, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε αλλά αυτή η συζήτηση πρέπει να έχει χρονοδιάγραμμα. Δεν είμαστε πρόθυμοι να συζητούμε για τα επόμενα δύο χρόνια. Πρέπει εντός του 2024 αυτή η Αρχή να λειτουργήσει», είπε σε ομιλία του στο 14th Nicosia Economic Congress ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δεν προσεγγίζουμε τις διαφωνίες ή τον δημόσια διάλογο ως πόλεμο, είναι φυσικό μέσα από τη διαβούλευση να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, αλλά σε καμιά απολύτως περίπτωση η διαβούλευση δεν σημαίνει σε βάθος χρόνου, ξεκαθάρισε.  

«Για να κάνεις rebranding πρέπει να έχεις ουσία και μέρος της ουσίας είναι η Ενιαία Εποπτική Αρχή. Αυτό θα ωφελήσει και τον επιχειρηματικό κόσμο και κατ’ επέκταση και την οικονομία της χώρας», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο θέμα της βελτίωσης της πρόσβασης στη χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις είπε ότι, «προς αυτή την κατεύθυνση ως εκτελεστική εξουσία αναμένεται η έγκριση του σχεδίου δράσης για τη δημιουργία Εθνικού Οργανισμού Ανάπτυξης εντός του 2024, ο οποίος μέσω χρηματοδοτικών και εγγυητικών μέσων θα χρηματοδοτεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επενδύσεις σχετικές ειδικά με τον ψηφιακό και ενεργειακό μετασχηματισμό».