Παρόλο που δημοσιεύματα σε ελληνικά ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες εμφάνιζαν τον ΑΔΜΗΕ απρόθυμο να πραγματοποιήσει και να καταθέσει στη ΡΑΕΚ νέα μελέτη κόστους – οφέλους για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου – Κρήτης, καθώς φερόταν να τη θεωρεί αχρείαστη και χρονοβόρα, χθες ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του οργανισμού Μάνος Μανουσάκης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι ήδη ζητήθηκε η μελέτη και τα πρώτα της αποτελέσματα θα είναι έτοιμα τον Ιούνιο.

Παράλληλα, άφησε σαφώς να νοηθεί ότι ο ΑΔΜΗΕ κατανοεί την επιθυμία της κυπριακής Κυβέρνησης να έχει στα χέρια της αυτή τη μελέτη και να την αξιολογήσει πριν λάβει την τελική της επενδυτική απόφαση για συμμετοχή στο έργο, με αγορά μετοχικού κεφαλαίου στην εταιρεία Great Sea Interconnector, που σήμερα ανήκει εξ ολοκλήρου στον Έλληνα Διαχειριστή Μεταφοράς. Θα κάνουμε, είπε, τη μελέτη και θα διευκολύνουμε την κυπριακή Κυβέρνηση να πάρει την τελική της απόφαση.

Οι δηλώσεις του Μάνου Μανουσάκη αποτελούν σημαντική εξέλιξη αλλά και διαφοροποίηση της μέχρι σήμερα στάσης του ΑΔΜΗΕ, όπως τουλάχιστο διαφαινόταν σε δημοσιεύματα στην Ελλάδα. Βάσει των χθεσινών δηλώσεων, ο ΑΔΜΗΕ αναγνωρίζει πλέον ότι η απόφαση της κυπριακής Κυβέρνησης θα ληφθεί μετά την παραλαβή της μελέτης και την αξιολόγησή της.

Δεδομένου ότι ο κ. Μανουσάκης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι τα πρώτα αποτελέσματα της μελέτης θα του παραδοθούν τον Ιούνιο, συνάγεται πως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η λήψη απόφασης από την Κυβέρνηση είναι δύσκολο να γίνει πριν το φθινόπωρο, ίσως και αργότερα. Έως τότε, ο ΑΔΜΗΕ προφανώς θα τραβήξει κουπί μόνος, έχοντας να πληρώσει μέχρι τον Αύγουστο δεκάδες εκατομμύρια στην εταιρεία Nexans, που εκτελεί ήδη το συμβόλαιο του 1.4 δισ. ευρώ για την κατασκευή του καλωδίου.

Πάντως, ο κ. Μανουσάκης είπε ότι «θεωρείται απολύτως δεδομένο» για τον ΑΔΜΗΕ ότι τα αποτελέσματα της μελέτης «θα επιβεβαιώσουν τη μεγάλη ωφελιμότητα του έργου για την Κύπρο και θα διευκολύνουν την κυπριακή Κυβέρνηση να λάβει την τελική επενδυτική της απόφαση».

Αναφέρθηκε επίσης σε ενδιαφέρον του κρατικού αμερικανικού ταμείου DFC να συμμετάσχει ως επενδυτής στο όλο έργο, ενώ ζήτησε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) την άμεση μεταβίβαση του έργου, από τον προηγούμενο φορέα (EuroAsia Interconnector) στον ΑΔΜΗΕ, «προκειμένου να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την αναζήτηση μετόχων για το έργο», όπως είπε.
Ο κ. Μανουσάκης είπε ακόμα ότι το πλέον σημαντικό για τον ΑΔΜΗΕ, πέραν του πότε θα μπει στο έργο η Κυπριακή Δημοκρατία, είναι «η πολιτική στήριξη».

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ είπε επίσης πως οι ισραηλινές αρχές, με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Ενέργειας, που εκπροσωπούσε χθες την Κυβέρνηση του Ισραήλ σε εντατικές επαφές στην Κύπρο, ζήτησαν την επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση και του τμήματος της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ισραήλ. Όπως είπε ο ίδιος, οι Ισραηλινοί τόνισαν την «απόλυτη προτεραιότητα της ισραηλινής Κυβέρνησης, προκειμένου να προχωρήσει το έργο».

Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι φέρονται να δήλωσαν πως η χώρα τους θα έχει ανάγκη εισαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας τα επόμενα χρόνια, την οποία θα μπορούσαν να προμηθευτούν μέσω του καλωδίου που θα συνδέει την Κύπρο με το Ισραήλ.

Ωστόσο, η στάση του Ισραήλ μέχρι σήμερα στα θέματα ενέργειας και της συνεργασίας με την Κύπρο (μεταφορά ισραηλινού φυσικού αερίου στην Κύπρο για ηλεκτροπαραγωγή, χερσαίο τερματικό υγροποίησης για εξαγωγές, πλωτό τερματικό υγροποίησης για εξαγωγές, συνέργεια εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Αφροδίτη με τους εταίρους του Λεβιάθαν, αξιώσεις των διαχειριστών του ισραηλινού τεμαχίου Ισιάι, που θεωρείται προέκταση του κυπριακού τεμαχίου 12 αλλά και για την ίδια την ηλεκτρική διασύνδεση, που είναι στο τραπέζι από το 2012) προβληματίζουν για τη δεσμευτικότητα ή και την αξιοπιστία τέτοιων δηλώσεων.