Μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοινώνει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, που έκανε λόγο για τη «χειρότερη κρίση δημόσιας υγείας της γενιάς μας».

Μετά τη συνεδρίαση της ομάδας Cobra κι ενώ τα κρούσματα στη Βρετανία έχουν αυξηθεί ραγδαία, με τους νεκρούς να ανέρχονται στους 10, ο Τζόνσον ανέφερε ότι «πολύ περισσότερες οικογένειες θα χάσουν αγαπημένα τους πρόσωπα».

«Έχουμε κάνει ότι έπρεπε για να συγκρατήσουμε τη νόσο», υποστήριξε, εξηγώντας ότι η πιο επικίνδυνη περίοδος θα έλθει σε μερικές εβδομάδες και γι’ αυτό η Βρετανία εισέρχεται σε διαδικασία ανάσχεσης. 

Ο Τζόνσον κάλεσε όλους όσοι έχουν συμπτώματα κορωνοϊού να παραμείνουν στο σπίτι τους για τουλάχιστον επτά ημέρες. Παράλληλα, στο σπίτι θα πρέπει να παραμείνουν και τα πρόσωπα που μένουν μαζί.

«Σκεφτήκαμε το ενδεχόμενο να απαγορεύσουμε τις μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις. Η ακύρωση τέτοιων εκδηλώσεων θα έχει μικρή επίπτωση στη διάδοσή του» ανέφερε.

Επίσης, ο Τζόνσον ανακοίνωσε ότι δεν θα κλείσουν τα σχολεία, επικαλούμενος τις οδηγίες των επιστημόνων, που όπως είπε θεωρούν ότι «θα μπορούσε να κάνει περισσότερη ζημιά από καλό. Τα σχολεία θα κλείνουν μόνο εάν υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία για κάτι τέτοιο».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η ασθένεια είναι πιο επικίνδυνη για τους μεγαλύτερους. Σε αυτό το πλαίσιο προσπάθησε να καθησυχάσει τους περισσότερους πολίτες, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη φροντίδας των ηλικιωμένων.

Πηγή: philenews / protothema.gr