Θα ανάψει φωτιές στο πολιτικό σκηνικό ο Κωνσταντίνος Πετρίδης. Ο τέως Υπουργός Οικονομικών σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη του στον Θανάση Φωτίου για το περιοδικό «Όμικρον» που θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Κυριακή 23 Ιουλίου, μιλά έξω από τα δόντια.

Σχολιάζει την κατάσταση στο Δημοκρατικό Συναγερμό, τις πρώτες μέρες της νέας Κυβέρνησης και μιλά για το φαινόμενο των απολιτίκ πολιτικών που έχουν σε προτεραιότητα την εικόνα τους. Δηλώνει επίσης πώς κατά την άποψη του, υπάρχει χώρος για τη δημιουργία μιας νέας πολιτικής πλατφόρμα, σχολιάζοντας την αναφορά που έκανε σε συνέντευξη του ο Γιώργος Παμπορίδης.

Όπως υποστηρίζει υπάρχει ένας κόσμος στο χώρο της κεντροδεξιάς, που παραμένει αυτή τη στιγμή πολιτικά ακάλυπτος. «Θεωρώ ότι υπάρχει χώρος. Ειδικά στην κεντροδεξιά. Και ενδεχομένως, μαζί με ανθρώπους πιο σοσιαλδημοκρατικών πεποιθήσεων. Οι οποίοι πιστεύουν σε κάτι πολύ σημαντικό στην πολιτική, τον ορθολογισμό. Είτε αφορά στην οικονομία, είτε στο Κυπριακό, είτε σε οτιδήποτε άλλο και βρίσκεται σε αντίθεση με τη δημαγωγία και τον λαϊκισμό. Ναι, δεν θα ήταν κακό κάποια άτομα με εμπειρία, που είχαν κάποια αξιώματα ή μπορούν να επηρεάσουν την κοινωνία, να δημιουργούσαν μια τέτοια πλατφόρμα…», αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του, με τον ίδιο να δηλώνει πώς δεν αποκλείει τη συμμετοχή του σε μία τέτοια πλατφόρμα παρόλο ότι δεν έχει μιλήσει με κανένα.

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης εξηγεί την απόφαση του να μείνει μακριά από τη διεκδίκηση θέσης στην ηγεσία του ΔΗΣΥ. «Και ευτυχώς, λέω, που δεν έκανα το λάθος να διεκδικήσω θέση, παρά τις παροτρύνσεις, διότι φαίνεται πως θα ήμουν σε αντίθεση με την ηγεσία του ΔΗΣΥ αυτή τη στιγμή.

Κάτι που δεν θα ήταν καλό για το κόμμα, που λέει ότι θέλει να φέρει την ενότητα…», αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων. Προχωρεί μάλιστα ένα βήμα παρακάτω σε σχέση με το σύνθημα της ενότητας στον ΔΗΣΥ, λέγοντας πώς η ενότητα μπορεί να μην σημαίνει απολύτως τίποτα. «Εγώ δεν είμαι θιασώτης ενός συνθήματος. Σημασία έχει να μπορείς να πείσεις με πολιτικές, με επιχειρηματολογία και να οδηγήσεις στην ενότητα. Και όχι για χάρη της ενότητας να μην αρθρώνω πολιτικές. Και, απ’ όσα βλέπω, ενδεχομένως να ήμουν σε μία σύγκρουση…», αναφέρει.

Κληθείς να σχολιάσει σε ποια θέματα θα ήταν απέναντι αναφέρεται στις αναρτήσεις και δηλώσεις στις οποίες προέβηκε. «Ακόμα και σε θέματα οικονομικής πολιτικής, έγιναν μεγάλα λάθη. Όπως η στήριξη του κόμματος στο να μειωθεί το ΦΠΑ στα τρόφιμα, η στήριξη στο ΦΠΑ της πρώτης κατοικίας με χειρότερο αποτέλεσμα από αυτό που η κυβέρνησή μας παρέδωσε, μια αλλαγή πλεύσης από τη δημοσιονομική πειθαρχία στη στήριξη επιδοματικής πολιτικής, όπως και η αντίθεση στην επαναφορά του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα… Αλλά και στο Κυπριακό. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπήρχε μια σαφής  θέση», επισημαίνει, ενώ γίνεται ακόμα πιο καυστικός σχολιάζοντας την κατάσταση στον ΔΗΣΥ.

«Υπάρχει μια νοοτροπία στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Όχι όλοι, αλλά αρκετοί θέλουν να τα πηγαίνουν καλά με την κυβέρνηση για να μπορούν να κάνουν τα μικρορουσφέτια τους. Για να συνεχίσουν το πελατειακό κράτος. Αυτό, δεν είναι μια βιώσιμη κατάσταση. Είτε γίνεσαι συγκυβέρνηση, είτε διαφωνείς, είσαι αντιπολίτευση και προτάσσεις πολιτικές», αναφέρει.