Ο ηγέτης του Κόμματος του Λαού (HP) Κουντρέτ Όζερσαϊ είπε πως ήταν λάθος το γεγονός ότι η Μόνιμη Εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους Αγνοουμένους στην Κύπρο, Ευρωβουλευτής Ιζαμπέλ Σάντος δεν συναντήθηκε με τους «αξιωματούχους» της τουρκοκυπριακής πλευράς, ενώ συναντήθηκε με ορισμένους αξιωματούχους από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η «Χαλκίν Σεσί» γράφει ότι σε γραπτή δήλωση, ο κ. Όζερσαϊ αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, ότι ήταν λάθος το γεγονός ότι η Σάντος, στην οποία ανατέθηκε η προετοιμασία έκθεσης για τους Τουρκοκύπριους και Ελληνοκύπριους αγνοουμένους, δεν συναντήθηκε με τους «αξιωματούχους» στην ίδια θέση από την τουρκοκυπριακή πλευρά όπως συναντήθηκε με τον Ελληνοκύπριο ηγέτη, την Πρόεδρο της Βουλής και τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Περιγράφοντας τη διαδικασία ως «προκατειλημμένη», ο Όζερσαϊ υποστήριξε ότι δεν μπορούν να συνταχθούν δίκαιες και αμερόληπτες εκθέσεις με αυτόν τον τρόπο.

Είπε ακόμα ότι είναι «δικαιολογημένη» την αντίδραση του Χακκί Μουφτουζαντέ, μέλους της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) εκ μέρους της τουρκοκυπριακής πλευράς, ο οποίος αρνήθηκε να συναντηθεί με την Σάντος.