Στον απόηχο των δύο μεγάλων συνεντεύξεων στον Φιλελεύθερο (Νίκου Χριστοδουλίδη και Νίκου Αναστασιάδη), συνέρχεται στις 6 το απόγευμα, το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, στην παρουσία του επίτιμου προέδρου του κόμματος, Νίκου Αναστασιάδη.

Ο Νίκος Αναστασιάδης απέφευγε, κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, να συμμετέχει στα συλλογικά όργανα του κόμματος έστω και αν είχε το δικαίωμα.

Πάντως, αν και στην ατζέντα της συνεδρίασης του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ δεν τίθεται ως θέμα συζήτησης το άνοιγμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη προς το κόμμα για τη συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα και την οριστική αρνητική απόφαση του κόμματος, εντούτοις το ενδιαφέρον συγκεντρώνει το πώς ερμηνεύει την εξαγγελία Αναστασιάδη στον “Φ” για προσπάθεια αναγέννησης του ΔΗΣΥ, το Πολιτικό Γραφείο.  

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ θα κάνει μια τοποθέτηση επί του θέματος, στην αρχή της συνεδρίας, εκ μέρους της ηγεσίας του κόμματος.

Όπως πληροφορούμαστε, στην πρώτη μετά τις θερινές διακοπές, συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου, στην ατζέντα της συζήτησης βρίσκονται οι διπλές εκλογές του ερχόμενου Μαϊου καθώς και οι επαφές που πραγματοποιούνται σε επίπεδο συνεργασιών.

Ήδη η Αννίτα Δημητρίου είχε χωριστές συναντήσεις με τους ηγέτες του ΔΗΚΟ και της ΔΗΠΑ, Νικόλα Παπαδόπουλο και Μάριο Καρογιάν, αντίστοιχα, με τους οποιους συζητησε το ενδεχόμενο συνεργασιών στις δημοτικές εκλογές του 2024.