Συνεχίζει τις επαφές του με αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων ο τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, με επίκεντρο των συναντήσεων το Κυπριακό.

Μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο, ο κ. Νεοφύτου διάβηκε σήμερα το κατώφλι της ΔΗΠΑ, όπου και συνάντησε τον Μάριο Καρογιάν.

Σε σχετική ανάρτηση, ο Μάριος Καρογιάν έγραψε ότι «ανταποκρινόμενος στην επιστολή του φίλου Αβέρωφ Νεοφύτου , τον υποδέχομαι τώρα για συζήτηση του εθνικού μας προβλήματος, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης #ΟΗΕ. Η αντιμετώπιση προκλήσεων και η διαχείριση τυχόν ευκαιριών επιβάλλει, όσο ποτέ άλλοτε, δημιουργικό διάλογο και συλλογικές συνέργειες».

Υπενθυμίζεται ότι σειρά πολιτικών και διπλωματικών επαφών, με αποκλειστικό θέμα το Κυπριακό, ξεκίνησε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, αρχής γενομένης  με την πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου.

Στο πλαίσιο των επαφών πραγματοποιεί συναντήσεις με τις ηγεσίες των πολιτικών δυνάμεων στην Κύπρο, τον Υπουργό Εξωτερικών, ενώ παράλληλα θα συναντηθεί με πρέσβεις χωρών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Ελλάδας.

Στις επιστολές, που απηύθυνε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, επισήμανε ότι «εν’ όψει των κρίσιμων εξελίξεων στο Κυπριακό και της επικείμενης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, θεωρώ καθήκον μου να συζητήσω μαζί σας τη σημερινή κατάσταση, αλλά και προτάσεις για το εθνικό θέμα σε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση».