Η συμμετοχικότητα των πολιτών και ο συντονισμός των μη κυβερνητικών οργανώσεων είναι στις προτεραιότητές του δήλωσε τη Δευτέρα ο νεοδιορισθείς Επίτροπος του Πολίτη, Παναγιώτης Παλατές.

«Πρωτίστως θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει με τον διορισμό μου ως Επίτροπο του Πολίτη», είπε ο κ. Παλατές.

Πρόσθεσε ότι στις προτεραιότητες του είναι η συμμετοχικότητα και το  πλάνο δράσης το οποίο είχε εξαγγείλει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης.

Σημείωσε ότι ήδη έχουν τροχιοδρομηθεί ορισμένες δράσεις κυρίως σε διαδικτυακό επίπεδο τις οποίες ο ίδιος, ως νέος Επίτροπος του Πολίτη, μαζί με την ομάδα του θα κληθούν να υλοποιήσουν.

Ανέφερε ότι ο δεύτερος πυλώνας δράσης αφορά στον συντονισμό και την δράση των μη κυβερνητικών οργανώσεων σε πολλά επίπεδα.

«Η πρώτη μου σκέψη είναι η ενεργοποίηση του παλιού προγράμματος που αφορά τους εθελοντές πυροσβέστες, κυρίως σε περιόδους αιχμής, στο ίδιο μοντέλο της Ελλάδας», είπε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ανάμεσα στις προτεραιότητες είναι και δράσεις για τα ζώα, σημειώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν περαιτέρω ανακοινώσεις που αφορούν το χαρτοφυλάκιο του Επιτρόπου του Πολίτη.

Ο Ακάμας στις προτεραιότητές της, λέει η νέα Επίτροπος Περιβάλλοντος

Δεν θα απουσιάσει από τις προτεραιότητές της το θέμα του Ακάμα, δήλωσε τη Δευτέρα στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η νέα Επίτροπος Περιβάλλοντος, Αντωνία Θεοδοσίου.

Η κ. Θεοδοσίου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη για τον διορισμό της, σημειώνοντας ότι «είναι μεγάλη τιμή για μένα ο διορισμός μου σε αυτή τη θέση».

Οπως ανέφερε, με την εμπειρία και την εμπλοκή που έχει τόσο χρόνια στα θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στα νέα της καθήκοντα. Σημείωσε ότι τις επόμενες μέρες θα ενημερωθεί περαιτέρω και θα αναπτύξει συνεργασίες.

«Σίγουρα δεν θα απουσιάσει από τις προτεραιότητές μου το θέμα του Ακάμα», είπε η κ. Θεοδοσίου.

KYΠΕ