«Ποινική δίωξη» κατά του «υπουργού μεταφορών» και προέδρου του κόμματος Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί, όπως και της «προεδρίας της βουλής» υπέβαλλε ο πρόεδρος του κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι για μη εφαρμογή «νόμου» που υποχρεώνει τα μέλη τη «κυβέρνησης» να υποβάλλουν πόθεν έσχες με τα περιουσιακά τους στοιχεία, το αργότερο ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Ο κ. Οζερσάι όπως και ένας Τ/κ δημοσιογράφος, είχαν επικρίνει τον κ. Αρικλί για απότομο πλουτισμό με την αγορά πολυτελούς σπιτιού.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι, μετά την υποβολή της μήνυσης από τον κ. Οζερσάι, όλοι οι «βουλευτές» καλούνται να υποβάλλουν αλλαγές που μπορεί να επήλθαν στα περιουσιακά τους στοιχεία μέχρι το τέλος του μήνα στον «πρόεδρο της βουλής».

Ο κ. Οζερσάι δήλωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας η καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων για τον εντοπισμό και τη διερεύνηση καταγγελιών για διαφθορά και δωροδοκία και δεν πρέπει να αγνοείται. Τόνισε δε την σημασία που έχει η αντιπολίτευση στο να ασκεί έλεγχο.