Σήκωσε το γάντι και πέρασε στην αντεπίθεση η πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, απαντώντας δημόσια τόσο στον τέως πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, όσο και στον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου της παράταξης, Χρίστο  Τριανταφυλλίδη.

Μιλώντας το πρωί στο Σίγμα, η Αννίτα Δημητρίου δήλωσε πώς καταλαβαίνει τη συναισθηματική φόρτιση του τέως προέδρου του κόμματος, ωστόσο, όπως είπε,  στο Πολιτικό Γραφείο η πλειοψηφία δημοκρατικά έδωσε ψήφο στην υποψηφιότητα του Κωστάκη Κωσταντίνου για τη θέση του προέδρου του Επαρχιακού Συμβουλίου Πάφου. Σημείωσε πώς είναι δικαίωμα του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου να έχει την άποψη του, αλλά δεν πήγε καν στην συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου διότι ήταν στο εξωτερικό. Ανέφερε πώς πρέπει έμπρακτα να δείχνει ότι βρίσκεται δίπλα από τη νέα ηγεσία όπως είχε δηλώσει.

Ούτε ο Χρίστος Τριανταφυλλίδης ήταν στην συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου για να ακούσει όλες τις απόψεις. Είπε ακόμα ότι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μίλησε τελευταίος στο Πολιτικό Γραφείο στο οποίο μίλησαν πολλοί υπέρ της ενότητας, αλλά δέχθηκε τα πυρά ο κ. Αναστασιάδης και μάλιστα από αυτούς που δεν πήγαν στη συνεδρία.

«Το κόμμα δεν είναι της Αννίτας, ούτε του Αβέρωφ , ούτε του Αναστασιάδη αλλά ανήκει στον κόσμο του.  Είναι η πρώτη φορά που λειτουργούμε τόσο δημοκρατικά. Με μυστική ψηφοφορία δεν επέβαλα σε κανένα την άποψή μου, σεβάστηκα και τους άκουσα όλους», είπε.