Τα σπαθιά δεν μπαίνουν στα θηκάρια στον ΔΗΣΥ. Σειρά πήρε ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, ο οποίος μιλώντας στο ΡΙΚ πέταξε το γάντι στον υποψήφιο τον οποίο αποφάσισε η Πινδάρου για το αξίωμα του περιφερειάρχη Πάφου Κωστάκη Κωνσταντίνου, καλώντας τον να αποδείξει στην πράξη ότι μέλημά του είναι η ενότητα και η επιτυχία της παράταξης.

Ο κ. Φαίδωνος τόνισε ότι ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του και όχι από τα λόγια ή από επιστολές τις οποίες μπορεί να αποστείλει για να επιτύχει τον στόχο του, παραπέμποντας στην επιστολή την οποία απέστειλε ο Κ. Κωνσταντίνου στην πρόεδρο του ΔΗΣΥ την περασμένη Πέμπτη, πριν ληφθεί η απόφαση στήριξης της υποψηφιότητάς του από το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος.

Ο δήμαρχος Πάφου υπέδειξε, χωρίς να κατονομάζει τον κ. Κωνσταντίνου αλλά με σαφή τρόπο ότι αυτόν εννοούσε, ότι το εν λόγω στέλεχος του ΔΗΣΥ πριν λίγο καιρό προωθούσε άλλη υποψηφιότητα από τη δική του στην Πάφο. Υπέδειξε ακόμη ότι ο Κωνσταντίνου είχε υποστηρίξει και στις προεδρικές εκλογές άλλη υποψηφιότητα (του Ν. Χριστοδουλίδη) από τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ.

Τέλος, επανέλαβε ότι όλοι κρίνονται από τις πράξεις τους, πετώντας έτσι το γάντι στον Κωστάκη Κωνσταντίνου, για τη στάση την οποία θα επιδείξει από εδώ και μπρος. Άφησε, όμως, παράλληλα, να αιωρείται και το ότι θα κριθεί και στη βάση της στάσης την οποία επέδειξε στο παρελθόν.