Έκοψε κάθε συζήτηση για τις εκλογές ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δηλώνοντας κατηγορηματικά πώς δεν έχει καμία εμπλοκή στην προεκλογική ούτε για τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, ούτε για τις ευρωεκλογές.

Αυτή την χρονική περίοδο άλλωστε, με την Κυβέρνηση να βρίσκεται υπό την πίεση της κριτικής για την κακή της εικόνα, το τελευταίο που θα ήθελε ήταν να ανοίξει ένα ακόμα μέτωπο.

Για αυτό και ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θέλησε να βάλει τελεία στην όποια συζήτηση διαμηνύοντας ότι «το Προεδρικό δεν εμπλέκεται ούτε για την ανάδειξη των μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης, ούτε για την εκλογή μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Ήταν βέβαια αναμενόμενο ότι η εξαγγελία της υποψηφιότητας Ανδρέα Παπαχαραλάμπους στον Στρόβολο, θα πυροδοτούσε διάφορα σενάρια λόγω της σχέσης του Δημάρχου με το Προεδρικό.

Ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους στήριξε ανοικτά Νίκο Χριστοδουλίδη στις προεδρικές εκλογές και συχνά πυκνά ανεβαίνει στο Προεδρικό. Όλα αυτά δημιούργησαν μια περιρρέουσα η οποία όπως ήταν λογικό άρχισε να επηρεάζει και τους άλλους υποψήφιους Δημάρχους στον Στρόβολο.

Από την μια είναι ο Χρίστος Τσίγκης της ΔΗΠΑ που έχει και στη στήριξη του ΔΗΣΥ και από την άλλη ο Σταύρος Σταυρινίδης του ΔΗΚΟ, ο οποίος έχει τη στήριξη και του ΑΚΕΛ.

Δύο υποψήφιοι οι οποίοι προέρχονται από κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη και δεν θα ήθελαν να τον δουν να παρεμβαίνει υπέρ κάποιου τρίτου. Η μεγαλύτερη ανησυχία προερχόταν κυρίως από το στρατόπεδο του Χρίστου Τσίγκη το οποίο φοβάται διαρροές συναγερμικών ψήφων προς Παπαχαραλάμπους.

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν πώς ουδέποτε τέθηκε επίσημο θέμα από πλευράς κομμάτων της συμπολίτευσης προς τον Πρόεδρο για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης γενικότερα αλλά και για το θέμα του Στροβόλου ειδικότερα. Ούτε διαπίστωσαν, όπως μας αναφέρθηκε, οποιαδήποτε εμπλοκή αλλά  ούτε και εσωκομματικά έγινε οποιαδήποτε συζήτηση και μάλιστα να αναχθεί σε επίπεδο αποχώρησης ακόμα και από την συμπολίτευση, όπως έλεγαν διάφοροι ψίθυροι. Την ίδια ώρα όμως, κομματικοί κύκλοι σημειώνουν πώς αναμένουν ότι αυτό που ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στις δηλώσεις του θα τηρηθεί και δεν θα έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στις εκλογές.

>> Πεισμώνει ο Λόφος

Στο Προεδρικό συζητείται και η όλη κριτική που δέχεται η Κυβέρνηση, η οποία εισπράττεται ως υπερβολική και άδικη. Την ίδια ώρα στο Προεδρικό επικρατεί μια απογοήτευση για την προβολή που τυγχάνει το κυβερνητικό έργο κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι ακόμα και τα μέτρα στήριξης της Οικονομίας που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες μέρες δεν αναδείχθηκαν στην δημόσια συζήτηση με τρόπο θετικό για την Κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ρωτήθηκε χθες και για το συγκεκριμένο θέμα και την κριτική που δέχεται για μη στήριξη των χαμολησυνταξιούχων σημειώνοντας ως απάντηση πώς ήταν το δεύτερο πακέτο μέτρων που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση  καθώς όπως είπε, προηγήθηκε ένα πακέτο μέτρων των 196 εκατ. ευρώ.

Η όλη περιρρέουσα δεν ευνοεί ασφαλώς καθόλου την εικόνα της Κυβέρνησης και αυτό είναι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Κυβερνητικοί κύκλοι ωστόσο σημειώνουν πώς «η Κυβέρνηση παραμένει επικεντρωμένη στην ουσία, που δεν είναι άλλη  από την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν την κοινωνία και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

>> Έκλεισε και η Αμμόχωστος

Μετά την Λάρνακα έκλεισε εκλογικά και το θέμα της Αμμοχώστου για τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Η Πινδάρου ανακοίνωσε χθες και επίσημα τη στήριξη της στην υποψηφιότητα του Ανδρέα Βραχίμη για τον Δήμο της κατεχόμενης πόλης. «Στηρίζουμε μια υποψηφιότητα για την οποία πιστεύουμε πως θα παλέψει γνήσια για την Αμμόχωστο, όπως άλλωστε έκανε μέχρι σήμερα, για να δοθεί το Βαρώσι πίσω στους νόμιμους ιδιοκτήτες του», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ και προσθέτει πώς για τον ΔΗΣΥ η Αμμόχωστος δεν είναι απλώς ένα σύνθημα. «Στηρίζουμε τον Αντρέα Βραχίμη, μια προσωπικότητα που μπορεί να εμπνεύσει τους Αμμοχωστιανούς, να συνεχίσουν να ονειρεύονται και να διεκδικούν με όλες τις δυνάμεις που τους ενώνουν, για επιστροφή στην αγαπημένη τους πόλη».

>> Συνταγή κατά βούλησης στο Παραλίμνι

Όσο και να το προσπάθησαν στην Πινδάρου για να υπάρξει συναίνεση και στο θέμα του αντιδημάρχου στο Παραλίμνι τελικά αυτό δεν έγινε κατορθωτό και προκειμένου να αποφύγουν να ανοίξουν νέα μέτωπα δυσαρεστημένων, αποφάσισαν την κατά βούληση ψήφο.

«Μετά τη συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΣΥ και τις περαιτέρω διαβουλεύσεις που έγιναν με τους ενδιαφερόμενους που έλαβαν μέρος στις ενδοκομματικές διαδικασίες των τελευταίων μηνών, για την αντιδημαρχία Παραλιμνίου αποφασίστηκε η κατά βούληση στήριξη των ανεξάρτητων υποψηφίων κ. Αβράμη Μουλαζίμη και κ. Γιώργου Καρά.

Η εν λόγω απόφαση θα παραπεμφθεί στην επόμενη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου για επικύρωση», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.