Περιοδεία στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου πραγματοποίησε σήμερα η πρέσβης στην Κύπρο, Julie D. Fisher, συνοδεία του δημάρχου Αμμοχώστου, Δρος Σίμου Ιωάννου και του Τουρκοκύπριου λεγομενου δημάρχου της πολής, Δρος Süleyman Uluçay.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τυπου, «στις 5 Μαρτίου 2024, η πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο, Julie D. Fisher συναντήθηκε με τον Δρα Σίμο Ιωάννου και τον Δρα Süleyman Uluçay, για μια κοινή περιοδεία στην πόλη της Αμμοχώστου, όπου είδαν ιστορικά σημαντικά σημεία και συζήτησαν για την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πόλης και τη σημασία της για το νησί».

Σημειώνεται ακόμη ότι η πρέσβης Julie D. Fisher αναγνώρισε τη μακρά ιστορία της αμερικανικής υποστήριξης, ιδιαίτερα τις συνεισφορές του Οργανισμού Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID) για την αποκατάσταση και τη διατήρηση ιστορικών τοποθεσιών, όπως ο καθεδρικός ναός του Αγίου Πέτρου και Παύλου, το πάρκο της Δεισδαιμώνας και η πύλη της Θάλασσας και προς την ανάπτυξη δικτύων της κοινωνίας των πολιτών στην Αμμόχωστο.

Επισημαίνεται ακόμη ότι η αποκατάσταση κοινών χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς συνεχίζει να ενθαρρύνει τις συνδέσεις μεταξύ ανθρώπων και κοινοτήτων.

«Η πρέσβης Fisher εξέφρασε την εκτίμησή της για τη δέσμευση του Δρος Ιωάννου και του Δρος Uluçay για την κοινή τους προσπάθεια να φέρουν κοντά την ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή κοινότητα», σημειώνεται ακολούθως, ενώ τονίζεται ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν τη μακροχρόνια δέσμευσή τους να φέρουν κοντά τους Κύπριους, προκειμένου να βρουν πορεία προς τα εμπρός για την ειρήνη και την ευημερία του νησιού».