Με μικροεκπλήξεις έκλεισε τελικά το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος για τις Ευρωεκλογές. Μετά από εντατικές επαφές του προέδρου του κόμματος το τελευταίο διάσημα, το συγκεκριμένο κεφάλαιο έκλεισε θετικά με την ανακοίνωση του και επίσημα χθες στα μέλη της Γραμματείας του κόμματος.

Κώστας Μαυρίδης, Χρύσης Παντελίδης, Λεόντιος Κωστρίκης, Κατερίνα Χριστοφίδου, Ελένη Θεοχάρους και Μαίρη Λάμπρου είναι τα άτομα που τελικά θα συμπληρώσουν την εξάδα των υποψηφίων του κόμματος για τις ευρωεκλογές.

Την ερχόμενη βδομάδα είναι προγραμματισμένη η συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος, ενώπιον του οποίου θα τεθούν ουσιαστικά τα έξι ονόματα που πέρασαν χθες από τη Γραμματεία του κόμματος για να σταλούν για έγκριση στη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής που είναι προγραμματισμένη για τις 19 Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίας ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανακοίνωσε στα μέλη της Γραμματείας ονόματα και εξήγηση το σκεπτικό πίσω από την κάθε περίπτωση.

Το όνομα του Κώστα Μαυρίδη βέβαια ήταν δεδομένο εξ αρχής, με τον ευρωβουλευτή του κόμματος να διεκδικεί τρίτη θητεία. Απ’ εκεί και πέρα, το όνομα της Κατερίνας Χριστοφίδου, διευθύντριας του Γραφείου Τύπου του κόμματος και μέλους της Γραμματείας, κυκλοφορούσε εδώ και καιρό.

Η προσθήκη του βουλευτή Χρύση Παντελίδη στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, προσθέτει ασφαλώς ακόμα μεγαλύτερη δυναμική, δημιουργώντας ανταγωνισμό που αυτό ήταν και το ζητούμενο για το ΔΗΚΟ, προκειμένου να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση ενόψει της δύσκολης μάχης που έχει να δώσει στις ευρωεκλογές.

Η περίπτωση του Λεόντιου Κωστρίκη ο οποίος μπαίνει ως αριστίνδην υποψήφιος, ήταν η έκπληξη των τελευταίων ημερών και είναι μια υποψηφιότητα που έχει τα στοιχεία η ηγεσία του κόμματος ήθελε, δηλαδή της αναγνωρισιμότητας και του κύρους.

Η Ελένη Θεοχάρους μπαίνει για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ για τις ευρωεκλογές, ως μια προσωπικότητα ευρέως γνωστή στην πολιτική σκηνή της Κύπρου. Διετέλεσε βουλευτής και δύο θητείες ως ευρωβουλευτής  και έχει σίγουρα το δικό της κοινό.΄

Όσον αφορά την Μαίρη Λάμπου, το όνομα της έπαιζε ως υποψήφια Δήμαρχος της Πάφου και μάλιστα στα σενάρια που κυκλοφορούσαν την ήθελαν ως κοινή υποψήφια των τριών συμπολιτευτομένων κομμάτων.

Αργότερα το όνομα της έπαιξε και για υποψήφια πρόεδρος του επαρχιακού οργανισμού. Η υποψηφιότητα της καλύπτει ουσιαστικά την επαρχία Πάφου, στην οποία το ΔΗΚΟ έχει αρκετά ψηλά ποσοστά.

Η μεγάλη μάχη για το ΔΗΚΟ και το μεγάλο στοίχημα που έχει να κερδίσει είναι η διατήρηση των ποσοστών που κατέγραψε στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Απ’ εκεί και πέρα, είναι γνωστό ότι με βάση τις δημοσκοπήσεις θα δοθεί μεγάλη μάχη μεταξύ του ΔΗΚΟ με το ΕΛΑΜ για την 3η θέση.