Την ελπίδα ο διορισμός της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ να οδηγήσει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπρακό από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά, εξέφρασαν τα μέλη της κυπριακής Βουλής, που συμμετέχουν στην 148η Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU), που αρχίζει σήμερα στη Γενεύη.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Βουλής, χθες Σάββατο πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ομάδας για την Κύπρο με τη συμμετοχή μελών της αντιπροσωπείας της Βουλής των Αντιπροσώπω. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Αβέρωφ Νεοφύτου (επικεφαλής), Στέφανος Στεφάνου και Αλεξάνδρα Ατταλίδου.

Όπως αναφέρεται, κατά τη συνάντηση, οι Κύπριοι βουλευτές επαναβεβαίωσαν την προσήλωση της πλευράς μας σε λύση του κυπριακού προβλήματος στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, και εξέφρασαν την ελπίδα ο διορισμός της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ να οδηγήσει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά

Οι Κύπριοι βουλευτές επεσήμαναν τη σημασία επίτευξης λύσης στο Κυπριακό το συντομότερο δυνατό, καθότι ο χρόνος μετρά εις βάρος του συνόλου του κυπριακού λαού. Τόνισαν δε ότι η αξίωση της τουρκικής πλευράς περί λύσης «δύο κρατών» δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή, καθότι κάτι τέτοιο θα νομιμοποιούσε τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής.

ΚΥΠΕ