Την υποψηφιότητα του Ανδρέα Βραχίμη για την δημαρχία της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου ανακοίνωσε και επίσημα χθες το ΔΗΚΟ. Μια ανακοίνωση η οποία ουσιαστικά σηματοδοτεί και τη συνεργασία του κόμματος με τον Δημοκρατικό Συναγερμό για το Δήμο της Αμμοχώστου, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες μας θα συνοδευτεί με επισημοποίηση συνεργασίας των δύο κομμάτων και για το κατεχόμενο Δήμο Μόρφου.

Μετά τη στήριξη του Ανδρέα Βραχίμη, ο οποίος στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, αναμένεται ότι και ο ΔΗΣΥ θα ανακοινώσει τη στήριξη της υποψηφιότητας Μιχάλη Γεωργιάδη για τον κατεχόμενο Δήμο της Μόρφου.

Η συνεργασία του ΔΗΚΟ με τον ΔΗΣΥ δεν συνεχίζεται όμως και στον μεγαλύτερο Δήμο  της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, αφού για τον Δήμο Παραλιμνίου ανακοίνωσε τη στήριξη της υποψηφιότητας Μιχάλη Ζουβάνη, ο οποίος στηρίζεται και από το ΑΚΕΛ. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός για τον Δήμο Παραλιμνίου στηρίζει την υποψηφιότητα του Γιώργου Νικολέττου. Υπενθυμίζεται ότι την υποψηφιότητα του για το Δήμο Παραλιμνίου ανακοίνωσε και ο Κλεάνθης Κουτσόφτας.

Από την όλη εξίσωση για την περιοχή, απουσιάζει η Δημοκρατική Παράταξη, η οποία στην Μόρφου στηρίζει την υποψηφιότητα της Αντιγόνης Παπαδοπούλου. Ως εκ τούτου, παραμένει ερωτηματικό το, τι θα πράξει για την περίπτωση του Δήμου Αμμοχώστου.

Παρόλο ότι θα ανέμεναν τη στήριξη του ΔΗΣΥ για την περίπτωση του Δήμου Μόρφου, εντούτοις, όπως αναφέρουν πληροφορίες μας, δεν αποκλείεται τελικά να στηρίξει την υποψηφιότητα του Ανδρέα Βραχίμη. Σημειώνεται ότι τη δημαρχία Αμμόχωστου διεκδικεί επίσης ο νυν Δήμαρχος Αμμοχωστου Σίμος Ιωάννου, ενώ ανεξάρτητη υποψηφιότητα ανακοίνωσε και ο Βασίλης Μαύρος.

Αξιοσημείωτο της χθεσινής ανακοίνωσης του ΔΗΚΟ για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην περιοχή της επαρχίας Αμμοχώστου, είναι και το γεγονός ότι δεν κατέληξε σε απόφαση στήριξη κάποιων εκ των υποψηφίων Προέδρων Επαρχιακού Συμβουλίου Αμμοχώστου, ανακοινώνοντας κατά βούληση ψήφο.

Ο λόγος, όπως πληροφορούμαστε, είναι οι αντιδράσεις που υπήρχαν εσωκομματικά από τις τοπικές επιτροπές του κόμματος και οι διαφωνίες ως προς τον ποιόν υποψήφιο θα στήριζαν. Την θέση του προέδρου του Επαρχιακού Συμβουλίου Αμμοχώστου διεκδικούν ο Γιάννος Καρουσος ο οποίος στηρίζεται από  ΔΗΣΥ και ΔΗΠΑ, ο Θεόδωρος Πυρίλλης ως ανεξάρτητος και ο Ανδρέας Κτωρίδης ο οποίος στηρίζεται από το ΑΚΕΛ.

Το ΔΗΚΟ επίσης ανακοίνωση για τη θέση αντιδημάρχου Παραλιμνίου στηρίζει την υποψηφιότητα του Σίμου Σπαρτιάτη, ενώ για τη δημαρχία Αγίας Νάπας, την υποψηφιότητα Μαρτή Μαρτή και για την αντιδημαρχία, την υποψηφιότητα Αντώνη Χρίστου Τζέλλου.

Το ΔΗΚΟ ανακοίνωσε επίσης χθες τις αποφάσεις του σε σχέση με τους κατεχόμενους Δήμους της επαρχίας Κερύνειας. Για τη θέση του Δημάρχου Κερύνειας το ΔΗΚΟ υποστηρίζει την υποψηφιότητα του  Ιωσήφ Βιολάρη, για τη θέση του Δημάρχου Λαπήθου υποστηρίζει την υποψηφιότητα του  Δημήτρη Μηνά και για τη θέση του Δημάρχου Καραβά υποστηρίζει την υποψηφιότητα του  Δαμιανού Χατζηδαμιανού.

ΑΚΕΛ: Στήνει ξανά στον τοίχο την Κυβέρνηση

Έντονη επίθεση κατά της Κυβέρνησης με αφορμή την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για τη Χούντα, εξαπέλυσε χθες το ΑΚΕΛ, κατηγορώντας την για προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας. 

Σε γραπτή δήλωση του ο επικεφαλής του τομέα Παιδείας του κόμματος Χρίστος Χριστοφίδης αναφέρει ότι το Υπουργείο Παιδείας, «ξέχασε» και εξαφάνισε από την ιστορική αλήθεια το προδοτικό πραξικόπημα.

«Επειδή αυτή η σκόπιμη, κατ’ εμάς, ενέργεια έρχεται να προστεθεί σε πρόσφατα γεγονότα όπως για παράδειγμα στην τοποθέτηση από τους κυβερνώντες δάφνινου στεφανιού στους τάφους των σκοτωμένων κατά την επίθεση κατά του Προεδρικού και διάφορα άλλα, για εμάς είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Χριστοδουλίδης και η κυβέρνηση του θέλουν να χαϊδεύουν τα αυτιά ακροδεξιών και φασιστικών κύκλων οι οποίοι απειλούν με τη δράση, τα ιδεολογήματα, τις θέσεις και συμπεριφορές τους, να μας επαναφέρουν εκείνες τις μαύρες σελίδες της μαύρης προδοσίας στο σήμερα», σημείωσε μεταξύ άλλων.