Στην καθιερωμένη, πλέον, προ ημερησίας διατάξεως παρέμβαση του στο υπουργικό συμβούλιο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε στους υπουργούς του ότι την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα θα έχουν… τεστ.

Εκείνο για το οποίο τα μέλη της κυβέρνησης θα εξεταστούν είναι η υλοποίηση των δράσεων τις οποίες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είχε ανακοινώσει στις 29 Ιανουαρίου κατά το πρώτο κυπριακό «State of the Union».

Απευθυνόμενος στα μέλη της κυβέρνησής του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τους ενημέρωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σε σχέση με τις δράσεις που ανακοίνωσε στις 29 Ιανουαρίου: «Θέλω να είστε καλά προετοιμασμένοι, για να δούμε πού βρίσκεται το στάδιο υλοποίησης. Είναι πολύ σημαντικό να δούμε ποια υλοποιήθηκαν, σε ποιο στάδιο υλοποίησης βρίσκονται τα υπόλοιπα, ώστε εκεί που χρειάζεται να τρέξουμε περισσότερο».

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και πριν εισέλθουν στην ημερήσια διάταξη η οποία (σύμφωνα με τον ίδιο) περιλάμβανε αρκετά θέματα, υπέδειξε προς τους υπουργούς του και τα εξής: «Κάναμε την παρουσίαση των προτεραιοτήτων μας γιατί θέλουμε να ενισχύσουμε τη λογοδοσία. Μέσα στο πλαίσιο της λογοδοσίας για ό,τι υποσχεθήκαμε στον κόσμο πρέπει να προχωρήσουμε. Άρα, θέλω να έρθετε καλά προετοιμασμένοι – όσοι θα απουσιάζετε θα πρέπει να αποστείλετε σχετικά σημειώματα- για να κάνετε την παρουσίαση που αφορά στις αρμοδιότητες σας. Για αυτό και η συνεδρίαση θα γίνει το απόγευμα, έτσι ώστε να υπάρχει χρόνος να παρουσιάσει ο καθένας πού βρισκόμαστε».

Η τοποθέτηση του ΠτΔ ξεκίνησε με ανακοίνωση της αύξησης του πασχαλινού επιδόματος για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Ένα επίδομα το οποίο θα είναι αυξημένο από 190 σε 250 ευρώ. Επίσης ανέφερε ότι στην ατζέντα του υπουργικού περιλαμβανόταν και το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.