Επίθεση κατά του ΔΗΣΥ και συγκεκριμένα κατά της Προέδρου του κόμματος, εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματές του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Σε δήλωσή του ο ΓΓ του κόμματος, κάνει λόγο για παραλήρημα της Προέδρου του ΔΗΣΥ, επισημαίνοντας πως, αυτό εξηγείται εύκολα. Σύμφωνα με τον Στέφανο Στεφάνου, «κόντεψαν οι εκλογές, θυμήθηκαν ότι είναι υποτίθεται στην αντιπολίτευση και ότι τάχα έχουν μεγάλες διαφορές με το ΕΛΑΜ».

Την ίδια ώρα ο κ. Στεφάνου αναφέρει πως, «αν όμως επικρατεί πανικός στην Πινδάρου κι αν αδυνατούν να αρθρώσουν πολιτικό λόγο, αυτό δεν τους επιτρέπει να αναπαράγουν τη χυδαία θεωρία των δύο άκρων ή να αποδίδουν θέσεις στο ΑΚΕΛ που ουδέποτε υποστήριξε. Όπως για παράδειγμα ο ισχυρισμός περί «ανοιχτών συνόρων», ο οποίος είναι βεβαίως ένα κραυγαλέο ψέμα».

«Όλη η Κύπρος γνωρίζει ότι το ΕΛΑΜ λειτουργεί ως εφεδρεία του Συναγερμού αφού είναι σαρξ εκ της σαρκός του». Άλλωστε, συνεχίζει ο κ. Στεφάνου, ο Νίκος Αναστασιάδης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και η Αννίτα Δημητρίου «αναδείχθηκαν στα αξιώματά τους με τις ψήφους του ακροδεξιού μορφώματος. Πρωτοκλασάτα στελέχη του Συναγερμού παραδέχθηκαν δημόσια ότι η κα Δημητρίου βρέθηκε στην Προεδρία της Βουλής με ανταλλάγματα που δόθηκαν στο ΕΛΑΜ».

«Το πιο θλιβερό βέβαια είναι ότι μέχρι σήμερα ο Συναγερμός και η ηγεσία του αρνούνται να αντιληφθούν πως το πρόβλημα με την ακροδεξιά δεν είναι ότι τους κλέβει ψήφους και στελέχη, αλλά το γεγονός ότι είναι δύναμη εκτός της δημοκρατίας και απέναντι στη δημοκρατία, με μισάνθρωπη ιδεολογία και ρητορική».

Την ίδια ώρα ο κ. Στεφάνου αναρωτιέται, «πώς θα μπορούσαν να το αντιληφθούν όμως, αφού κάθε μέρα μοιάζουν περισσότερο ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι πολιτικές οικογένειες του ΔΗΣΥ και του ΕΛΑΜ ετοιμάζονται για συνεργασία;».

«Το δίλημμα είναι σαφές. Απέναντι στο τρίγωνο Προεδρικού-Συναγερμού και ΕΛΑΜ υπάρχει ο μεγάλος πόλος της δημοκρατίας και της προόδου, το ΑΚΕΛ Αριστερά Κοινωνική Συμμαχία. Μια ισχυρή και πρωταγωνιστική Αριστερά, για να αλλάξουμε τα πράγματα στην Κύπρο και στην Ευρώπη. Αυτό είναι το μήνυμα που θα λάβουν», καταλήγει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.