Απελπισία για το θάνατο που έπνιξε την περιοχή τους, για το γεγονός ότι ο ίδιος έχασε τη σύζυγό του αλλά και για τον τρόπο απονομής Δικαιοσύνης στην υπόθεση της Αστρασόλ, εξέφρασε ο Ιωνάς Κκαΐλης κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Το τίμημα που πληρώσαμε με τον καρκίνο, ήταν σαν να μας εκτέλεσαν. Όταν υπάρχουν 67 νεκροί με καρκίνο και 47 πάσχοντες και ήρθαν και αθώωσαν τους υπεύθυνους, δεν υπάρχει Δικαιοσύνη σε τούτο τον τόπο. Μόνο συμφεροντολόγοι υπάρχουν. Λυπούμαι που πολεμήσαμε το ’74 και έμεινε κράτος και λειτουργεί. Εννιά χρόνια πολεμούσε η γυναίκα μου με τον καρκίνο», ανέφερε.
Σε άλλο σημείο φανερά συγκινημένος, επανέλαβε «λυπάμαι που το λέω, πολεμήσαμε για να έχουμε κράτος να μας δίδει σήμερα τιμητικό επίδομα €7,29 το μήνα». Πληρώσαμε, συνέχισε, με τον καρκίνο «και έρχονται και τους αθωώνουν. Πού ζούμε; Είναι ντροπή τους».

Από την πλευρά του, ο Θεοφάνης Χρυσάνθου, του οποίου ο γιός σε μικρή ηλικία διαγνώσθηκε με λευχαιμία και ήταν από τους πρώτους που κινήθηκε δικαστικά εναντίον του εργοστασίου, σημείωσε ότι καλείται να πληρώσει περίπου €40.000 ως δικαστικά έξοδα συν τους τόκους από το 2010 μέχρι σήμερα.

ΨΥΛ