Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης για τις χορηγίες του σχεδίου ΚΥΠΡΙΑ, που αφορούν στη διοργάνωση φεστιβάλ τεχνών για το 2023, ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Πολιτισμού.

Η κατάργηση, ουσιαστικά, του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια και η μετεξέλιξή του σε εξειδικευμένο χορηγικό Πρόγραμμα για τη στήριξη φεστιβάλ τεχνών στην Κύπρο είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.

Υποβλήθηκαν στο σχέδιο 23 αιτήσεις για την κατηγορία Α (υφιστάμενα φεστιβάλ, χορηγία μέχρι €50.000 ευρώ) και οκτώ αιτήσεις για την κατηγορία Β (νέα φεστιβάλ, χορηγία μέχρι €20.000 ευρώ). Από τις συνολικά 31 αιτήσεις, εγκρίθηκαν για επιχορήγηση 18 φεστιβάλ: 16 στην κατηγορία Α και δύο στην κατηγορία Β, που θα μοιραστούν το συνολικό ποσό των €648.339.

Το ανώτατο ποσό των €50.000 εξασφάλισαν τα φεστιβάλ Αντί-Σκηνο, AfroBanana, WIP, Φέγγαρος και Ξαρκής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άποψη: Άλλο αναμόρφωση κι άλλο παραμόρφωση

Η επιλεξιμότητα των αιτούμενων φεστιβάλ κρίθηκε στη βάση του ορισμού (παράγραφος Γ) και των ειδικών στόχων (παράγραφος Β) του σχεδίου ΚΥΠΡΙΑ. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης αποτελούν συνάρτηση των κριτηρίων του σχεδίου, όπως αυτά αναγράφονται στον κανονισμό (παράγραφος Η).

Το Υφυπουργείο διευκρινίζει για μια ακόμη φορά ότι το χορηγικό πρόγραμμα φεστιβάλ τεχνών ΚΥΠΡΙΑ λειτουργεί πιλοτικά για το 2023.

Αναλυτικά τα φεστιβάλ τεχνών που εγκρίθηκαν για επιχορήγηση: