Η κατάσταση στον κλάδο της εστίασης, παρά την επαναλειτουργία του, έχει πλέον φτάσει σε οριακά επίπεδα λόγω των οικονομικών συνεπειών που συσσώρευσαν τα μέτρα που εφαρμόζονται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Και η κατάσταση γίνεται σχεδόν μη αναστρέψιμη για μεγάλο μέρος επιχειρήσεων του κλάδου, με τη διαφαινόμενη μείωση στην τουριστική κίνηση και τον Ιούνιο, συνεπεία των αποφάσεων της Βρετανίας για την κατηγοριοποίηση των χωρών μετάβασης Βρετανών τουριστών.

Οι εξελίξεις αυτές, σύμφωνα με εκτιμήσεις των εκπροσώπων των κέντρων αναψυχής Πάφου, δημιουργεί άμεσο κίνδυνο για ένα μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων που πλέον δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορεί να επαναδραστηριοποιηθεί σε βαθμό που να ορθοποδήσει οικονομικά από τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις και που ανέμενε την έναρξη της μαζικής ροής από τη Βρετανία για να επανέλθει σε καθεστώς ομαλότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιχειρηματίες του κλάδου μιλώντας σήμερα στον «Φ» τονίζουν ότι η διαπίστωση πως και ο Ιούνιος θα κινηθεί ουσιαστικά άνευ τουριστικού ρεύματος, εκτόξευσε στα ύψη την απόγνωση των ενασχολούμενων με τον κλάδο. Η απουσία πελατών σε μια περίοδο που αναμενόταν ως μάννα εξ ουρανού στον κλάδο της εστίασης, αναφέρουν, έκαναν κατά πολύ χειρότερα τα πράγματα για τους επιχειρηματίες.

Τα κέντρα αναψυχής της Πάφου, σύμφωνα με επιχειρηματίες του κλάδου, ήταν ήδη στον αναπνευστήρα από την αρχή της πανδημίας λόγω κυρίως της έλλειψης τουριστικού ρεύματος. Η αυστηροποίηση τώρα των μέτρων από πλευράς Βρετανίας, τόνισαν, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο λουκέτο πολλές επιχειρήσεις του κλάδου.