Διάταγμα κράτησης για περίοδο δύο ημερών εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού σε βάρος του 45χρονου πατέρα, ο οποίος συνελήφθη για παράνομη κατοχή, χρήση και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαϊνης, καθώς και για απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις και κακομεταχείριση παιδιού κάτω των 16 ετών, αφού στο 6χρονο κοριτσάκι του ανιχνεύθηκαν στα ούρα του ίχνη κοκαϊνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Philenews, o 45χρονος αφού συνελήφθη σε κατάθεση του ανέφερε πως διαθέτει υπόγειο χώρο στην οικία του, όπου εκεί κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.  Είπε ακόμη ότι δεν αποκλείει την πιθανότητα το κοριτσάκι του ηλικίας 6 ετών να ήρθε σε επαφή με δική του ποσότητα κοκαΐνης, καθως φέρεται να ξέχασε να κλειδώσει το συγκεκριμένο δωμάτιο.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία ιδιοκτήτη χημείου, αφού ο 45χρονος και η 40χρονη μητέρα μετέβησαν στις 21 του μήνα μαζί με τα δύο παιδιά τους σε χημείο, καθώς το κοριτσάκι αισθανόταν αδιάθετο. Η μητέρα μάλιστα έχει εκφράσει υποψίες όπως είπε στον χημικό για τρίτα πρόσωπα και συγκεκριμένα για γκουβερνάντα, η οποία φύλαγε τα ανήλικα.

Απο τα αποτελέσματα των εξετάσεων διαπιστώθηκαν ίχνη κοκαϊνης στην 6χρονη. Το χημείο ενημέρωσε την 40χρονη και την συμβούλευσε να αποταθεί άμεσα στην Αστυνομία. Αντί αυτού στις 23 Μαϊου, την επόμενη ημέρα των αποτελεσμάτων, η ύποπτη πήρε τα παιδιά της και εγκατέλειψε την Κύπρο. Μετά και την εξέλιξη αυτή, ο χημικός προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία. Εναντίον του πατέρα, αλλά και της μητέρας εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης.

Ο 45χρονος φόρεσε χειροπέδες χθες το απόγευμα σε έγινε έρευνα στο σπίτι του, όπου και παραλήφθηκαν διαφορά τεκμήρια. Να σημειωθεί πως σε επικοινωνία που είχαν μέλη της ΥΚΑΝ με την 40χρονη μητέρα, αυτή τους ανέφερε πως έχει πρόθεση να επιστρέψει στην Κύπρο χωρίς τα παιδιά της. Aνέφερε ακόμη πως οι ισχυρισμοί που έδωσε στο κλινικό εργαστήριο για τρίτα πρόσωπα ήταν ψευδείς και εμπλοκή είχε μόνο ο 45χρονος.

Αναμένεται να γίνουν εξετάσεις και έρευνες για τον προμηθευτή των ναρκωτικών, ενώ η μητέρα καταζητείται.