Μετανοείτε και προσεύχεστε διότι ήγγικεν η ώρα. Πλησιάζει το τέλος του κόσμου. Όλα τα σημεία των καιρών συγκλίνουν προς τη συντέλεια του αιώνος. Ακόμη και το ότι άρχισε και ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος να τα «κοπανά»… Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι δηλώνει πως «αυτή η Κυβέρνηση έχει πετύχει σε όλα τα επίπεδα». Το ότι πέτυχε το χάος είναι ένα γεγονός αλλά να το παινεύονται κιόλας με… ξεπερνά. 

Εντάξει, βρέθηκε η λύση κατά της πανδημίας στην Κύπρο, αυτό τους το πιστώνουμε. Σταματούν τα rapid tests και παράλληλα αντί εμβολίων ο κυπριακός λαός θα προσέρχεται στις εκκλησίες στις οποίες θα διαμοιραστούν οι παντούφλες του αγίου Εφραίμ, να τις φιλά για να ξορκιστεί μια και καλή ο κορωνοϊός. Ούτε επαναληπτικό εμβόλιο ούτε τίποτε. Αυτό που μένει τώρα είναι να ξορκίσουμε και τον σατανά και αυτό θα επιτευχθεί αν αποσυρθεί από τον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον το τραγούδι «El Diablo», μεθερμηνευόμενον, «Ο διάβολος». 

Τώρα, πώς στο διάολο γίνεται οι ιεράρχες μας να υμνούν, υποτίθεται, νυχθημερόν τον Θεό και να αναφέρονται περισσότερο στον σατανά δεν το αντιλαμβάνομαι. Ειλικρινά πρέπει να το κοιτάξουν. Ή μήπως ισχύει η ρήση «ο διάβολος δουλειά να κάνει δεν είχε και… τα παιδιά του»; 

Και ειλικρινά δεν ξέρω αν κινδυνεύουν περισσότερο τα παιδιά μας από τον διάβολο ή από ένα μητροπολίτη ή ένα μοναχό. Ο οποίος μπαίνει πιο εύκολα στα σπίτια των πιστών παρά ο διάβολος, εκτός και αν ο ρασοφόρος είναι ο δαίμονας μεταμορφωμένος. 

Διότι, πέστε μας, πόσα παιδιά βίασαν καρδινάλιοι και ορθόδοξοι ιεράρχες και πόσους ο διάβολος; Και πέστε μας πόσοι αντέδρασαν όταν υπεβλήθη καταγγελία για τη διαβολική πράξη του βιασμού γυναίκας από μεγαλόσχημο κληρικό; Τι είπε η Σύνοδος; Ο άγιος Μόρφου; Οι υπόλοιποι; 

Διυλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλο. Αυτοκτονούν άνθρωποι, ζουν στη φτώχεια και στη μιζέρια, απέκτησαν ψυχολογικά προβλήματα, την ίδια ώρα που η κεφαλή της Εκκλησίας εισέπραττε μίζες ξεπλένοντας «διαβολικές πράξεις», την ώρα που κατεδαφίζει διατηρητέα, απειλεί να ισοπεδώσει αρχαιότητες, δηλώνει ότι ο Θεός δεν σώζει κανένα δωρεάν. Αυτή την ώρα τους έφταιξαν οι στίχοι. Και ποια η διαφορά στην αντιμετώπιση των σατανικών στίχων ΣΑΛΜΑΝ ΡΟΥΣΝΤΙ; Το ότι δεν εκδόθηκε θρησκευτικό διάταγμα που διέταζε τη δολοφονία των συντελεστών του «El Diablo»; Το οποίο ούτε άκουσα ούτε θέλω να ακούσω παρόλη τη διαφήμιση που του έκανε ο άγιος Μόρφου, η Ιερά Σύνοδος και άλλες οργανώσεις, ασθενείς και οδοιπόροι. Μόνο στις εκκλησίες, στα μοναστήρια και στην Ιερά Σύνοδο γίνεται τόσο συχνά επίκληση του μαμωνά. 

Άι στο διάολο πλέον! Όμως, ίσως δεν έρχεται η Δευτέρα Παρουσία αλλά ο Μεσαίωνας. Διαμαρτύρονται επειδή λέει ο στίχος «έδωσα την καρδιά μου στον διάβολο», όταν αυτοί πούλησαν την ψυχή τους για να πάρουν μίζα. 

Δεν μας κυβερνά ο διάολος, αυτοί τον κυβερνούν. Διότι αν είχαν Θεό μέσα τους θα ζητούσαν γονατιστοί από τους πιστούς να τους συγχωρέσουν για τις ανομίες τους. Ουαί υμίν γραμματείς Φαρισαίοι και υποκριταί. 

ΒΑΣ ΒΑΣ 

 

 

Από την Εκκλησία η προβολή του σατανά 

Θέλω να είμαι ειλικρινής. Αν μου έδινε κάποιος €5.000 ίσως άντεχα να ακούσω το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, αν δεν το πάρει ο… δαίμονας. Όχι τόσο επειδή αναφέρεται στον διάβολο αλλά επειδή είναι όπως τα κείμενά μου. Δεν έχει ούτε άκρη ούτε τέλος. Εντάξει, εμείς είμαστε οπισθοδρομική κομπανία και αν αύριο ακυρωνόταν όχι μόνο η συμμετοχή της Κύπρου στην Γιουροβίζιον αλλά η Γιουροβίζιον, ως θεσμός, δεν θα τα έβαφα και μαύρα. 

Διότι και ο μητροπολίτης Μόρφου, ένας από τους μεγαλύτερους αγίους που γεννήθηκε από καταβολής κόσμου και με διαφορά ο μεγαλύτερος λαϊκιστής ανά τους αιώνες, μας ενημέρωσε πως «οι περισσότεροι των Ευρωπαίων σήμερα κυβερνούν με δαιμονικές δυνάμεις. Πρώτα υποτάχθηκαν εκείνοι σε σατανολατρίες και μυστικές τελετές και τώρα θέλουν να μας υποτάξουν ύπουλα – ύπουλα και εμάς και να μας παρουσιάσουν τον δαίμονα ότι είναι κάτι καλό που θα τον αγαπήσουμε και αυτόν. Να δώσουμε την καρδιά μας στον δαίμονα». 

Μας εισηγήθηκε δε εμμέσως να στείλει η Κύπρος τραγούδι για τον Χριστό ή για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό που και αυτό είναι κομμάτι της ζωής μας και προσέθεσε: «Όχι για τον έρωτα της Αφροδίτης που και αυτός είναι κομμάτι της ζωής μας». Μα αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες υποτάχθηκαν σε σατανολατρίες, να μη στέλνουμε κανένα τραγούδι και να ζητήσουμε ακρόαση Θεού για να τους καταγγείλουμε. Έπειτα τι σχέση έχουν η θεά Αφροδίτη και ο Χριστός; Γιατί συγχύζουμε τα σώβρακα με τις φανέλες; 

Το ερώτημα, όμως, παραμένει: Γιατί τόσο ο άγιος Μόρφου όσο και άλλοι άγιοι (τους παράγουμε σε αφθονία στην Κύπρο) έχουν συνεχώς στο στόμα τους τον διάολο; Και δυστυχώς μαζί με τα ξερά πάνε και τα χλωρά διότι εντός της Συνόδου υπάρχουν ιεράρχες οι οποίοι πιστεύουν στον Θεό και αναλώνουν τον χρόνο τους να υπηρετούν αυτόν αντί να δίνουν φανταστικές μάχες με τον διάβολο ως άλλοι Δον Κιχώτες. 

Σε κήρυγμά του ο άγιος Μόρφου ανέφερε: «Κι αν είπα παραπάνω ήταν γιατί αποκάλυψε τα σχέδιά του σε μένα τον ελεεινό ο ίδιος ο δαίμονας. Είναι πονηρός και κουτός. Και ο άνθρωπος όταν ταπεινώνεται και καταφεύγει στην πίστη των αγίων αποκαλύπτεται ο διάβολος ενώπιόν του». 

Αλήθεια… πολλά σούρτα φέρτα άγιε Μόρφου με τον δαίμονα. Κολλητοί γίνατε. Παρ’ όλον ότι τον βλέπεις να κρύβεται πίσω από όλα, μέσω των αμαρτιών των ανθρώπων. Τις ασθένειες, τους σεισμούς κ.λπ. και απορώ γιατί παρασύρεται ο Θεός και του βάζει αφτί και επιτρέπει να διολισθαίνουν κάποιοι και να αποσκιρτούν στο στρατόπεδο του «ακατονόμαστου», όπως των αποκάλεσαν κάποιοι. 

Το τραγικό για την Εκκλησία και όσους αντέδρασαν είναι ότι προκάλεσαν τόσο μεγάλη προβολή του τραγουδιού (μέχρι και το CNN) που σίγουρα το ώθησαν να πάρει καλύτερη θέση στον διαγωνισμό. Άγιοι (;) πατέρες, χωρίς να το θέλετε, ίσως επηρεαζόμενοι από τον διάβολο, βοηθήσατε την εδραίωσή του όσο κανένας άλλος. Και θεωρώ μεγάλη αχαριστία από πλευράς του ΡΙΚ το ότι δεν εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση προς όσους διέρρηξαν τα ιμάτιά τους κατά του τραγουδιού. 

ΒΑΣ ΒΑΣ