Πολλοί κάτοικοι των περιοχών που συνορεύουν με τις κεντρικές αρτηρίες οι οποίες οδηγούν από το μαστιζόμενο λόγω κορωνοϊού «χωρίον της Αραδίππου» προς τη Λάρνακα, έγιναν μάρτυρες μιας άνευ προηγούμενου θορυβώδους κατάστασης, καθ’ όλη τη διάρκεια κατά την οποία ίσχυαν τα μέτρα περιορισμού για την καταπολέμηση της πανδημίας, η οποία έπληξε τον κόσμο και τη δύσμοιρή μας πατρίδα. Δυστυχώς, αυτό το πανδαιμόνιο επικρατούσε μέρα και νύχτα, κυρίως στις λεωφόρους Κυριάκου Μάτση και Αγίας Σοφίας. 
Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις πολιτών, η αστυνομία απέτυχε να λάβει μέτρα για να σταματήσει αυτή η ανεπιθύμητη οχλαγωγία, από θορυβώδεις μοτοσυκλέτες, που πιθανότατα κυκλοφορούν και παράνομα. 
Οι πιο αναπτυγμένες και ευνομούμενες χώρες της Ευρώπης, εφαρμόζουν μέτρα τα οποία οι παραβάτες δεν μπορούν να αγνοήσουν π.χ. για υπερβολική ταχύτητα μέσα στην πόλη, οι αρχές μπορούν να κατάσχουν τη μοτοσυκλέτα και να αφαιρέσουν την άδεια του παραβάτη για 6 μήνες.
Τώρα που άρχισαν δειλά-δειλά να αίρονται τα περιοριστικά μέτρα, θα πρέπει οι ιθύνοντες να καθίσουν στο τραπέζι και να βρουν τις ενδεδειγμένες λύσεις στο συγκεκριμένο πρόβλημα.
Ανδρέας Μ.

O δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης στον οποίο θέσαμε χθες το πρόβλημα που καταγράφει ο αναγνώστης μας, ανέφερε ότι κατά καιρούς εμφανίζονται τέτοιου είδους απαράδεκτες καταστάσεις και στα όρια του Δήμου Αραδίππου. Όπως μας είπε, ο ίδιος δεν μπορεί να δώσει οποιεσδήποτε οδηγίες σε υπηρεσιακούς του δημαρχείου, προκειμένου να παρέμβουν για επίλυση του προβλήματος. Το μόνο που μπορεί να κάνει, όπως μας είπε, είναι να επικοινωνήσει με την Αστυνομία και αυτό μας υποσχέθηκε να κάνει.
Ο διευθυντής Τροχαίας αρχηγείου Γιαννάκης Γεωργίου στον οποίο επίσης θέσαμε στη συνέχεια το θέμα, είπε ότι η Τροχαία παρεμβαίνει και επιλύει τέτοια προβλήματα, όταν πολίτες προβούν σε συγκεκριμένες καταγγελίας. 
«Με τη συνήθη διαδικασία που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις, ο πολίτης καλείται να υποβάλει σχετική επιστολή στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό ή στον Επαρχιακό ή ακόμη και απευθείας στο Αρχηγείο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, επειδή η καταγγελία του έφτασε μέσω της στήλης κοντά μας, θα επιληφθούμε άμεσα του θέματος, ώστε να επιτύχουμε επίλυση του προβλήματος το συντομότερο δυνατό. Θα δοθούν άμεσα οδηγίες ώστε να σταλούν στην περιοχή περιπολικά και μοτοσυκλετιστές, ώστε να καταγγελθούν τα άτομα που προκαλούν οχληρία με αυτό τον τρόπο. Σημειώστε όμως, ότι ως Τροχαία δεν καταδιώκουμε άτομα που παραβιάζουν τη νομοθεσία με αυτό τον τρόπο, διότι υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν ακόμη και θανατηφόρα δυστυχήματα, όμως ως Αστυνομία έχουμε άλλους τρόπους να τους ανακόψουμε και να τους ελέγξουμε και αυτό θα κάνουμε και στη συγκεκριμένη περίπτωση», μας είπε.